Bruka! Kriju istinu od potrošača ko zmija noge: „Koka-Kola“ se zavukla u mišju rupu, kupci u panici

U kompaniji „Koka-Kola HBC Srbija“ tvrde da na tržištu nije nađena nijedna „koka-kola“ u lažnoj boci poput one u flašici „švepsa“ o kojoj je „Alo!“ pisao.

Gazirano piće u flašici (švepsa) i flašici koka-kole (desno)
Gazirano piće u flašici švepsa (levo) i flašica koka-kole (desno), Foto: V. Marković

Međutim, nije poznato na osnovu čega ta kompanija iznosi takve tvrdnje, kada kao zmija noge krije gde su obavljene kontrole i ko ih je sproveo.

Jednoj ozbiljnoj kompaniji kakva je „Koka-Kola HBC Srbija“, kako tvrdi izvor našeg lista blizak toj kompaniji, ne priliči da se pravi nezainteresovana za nešto što se direktno tiče njenog proizvoda. Naime, gazirano piće sa etiketom i čepom „koka-kole“, koje je po boji isto kao taj napitak, ali u flašici „švepsa“, nije nešto na šta bi „Koka-Kola HBC Srbija“, ali ni javnost Srbije, smeli da zažmure.

 

- Građani, pre svega, moraju da znaju šta piju! Drugim rečima, ako se na tržištu nađe nešto što se prodaje kao neki brend, a kompanija koja ga proizvodi tvrdi, kao što je slučaj sa „Koka-Kola HBC Srbija“, da nije izašlo iz njihovih proizvodnih pogona, to momentalno mora da se ukloni sa tržišta, ali i da se utvrdi ko je odgovoran - navodi naš sagovornik i napominje da je prilično interesantno da kompanija „Koka-Kola HBC Srbija“ i nije preterano zainteresovana za to, jer da jeste, kako kaže, uradila bi sve što je do nje kako bi ustanovila o čemu se tačno radi, a potom bi i potrošače o svemu obavestili.

Umesto toga, iz te kompanije ceo dan nisu mogli da odgovore na pitanja koja se njih direktno tiču, jer ako je neko u promet pustio lažnu „koka-kolu“, time je naneo ozbiljnu štetu i toj kompaniji i građanima, koji ne znaju šta piju.

- S druge strane, od planetarno poznate firme se u slučaju njene greške može očekivati da prizna da je pogrešila. Naime, kako „Koka-Kola HBC Srbija“ proizvodi i „šveps“, hipotetički je moguće da dođe do greške. Međutim, ukoliko se neko iz „Koka-Kole HBC Srbija“ zabrinuo za svoju fotelju i uplašio mogućih prekora iz centrale, onda se ćutanje može razumeti, ali ne i prihvatiti - objašnjava naš izvor.

 

Zbog izbegavanja odgovora i davanja bilo kakvog objašnjenja kupci i ljubitelji planetarno poznatog napitka su u panici.

- Kola - kola mi je bila omiljeno piće. Davao sam i deci, iako znam da svi pričaju da nije baš zdravo. Ali posle ovog skandala ne veruje m da ću više ikada kupiti bilo koji proizvod iz njihove fabrike - kaže za Alo D. S.

Redakcija „Alo!“ obratiće se i centrali „Koka-Kole“ sa pitanjem kako je moguće da se u Srbiji prodaje „koka-kola“ u flašici „švepsa“.

Pitali smo „Koka-Kolu“ 16. 11. 2017.

1. S obzirom na to da navodite da na terenu nije nađena nijedna druga flašica sa čepom i etiketom „koka-kole“, a upakovana u flašicu „švepsa“, molimo vas da objasnite javnosti kakve kontrole je obavila kompanija „Koka-Kola HBC Srbija“?

2. Koliko objekata je bilo obuhvaćeno kontrolom?

3. Da li postoji mogućnost da je do greške došlo u vašim proizvodnim pogonima? Do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Pitali smo „Koka-Kolu“ 15. 11. 2017.

1. Da li se kompaniji „Koka-Kola“ događalo do sada da se na tržištu pojavi „koka-kola“ natočena u neadekvatnu ambalažu?

2. Da li potrošači imaju razloga za zabrinutost, s obzirom na to da se na tržištu pojavio proizvod „koka-kola“ nepoznatog porekla?

3. Kakve mere nameravate da preduzmete da biste otkrili gde je nastala greška, u samoj proizvodnji ili neko prodaje falš „koka-kolu“?

Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

 

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 • Korisnik: SaBrda
  17/11/2018 - 17:56
  Inace pre nekih 10 ili 15 godina koka-kola je imala onu svoju nagradnu igru gde je glavna nagrada bila automobil. Audi bese li ili nesto slicno. Naravno para na paru ide pa je slucajno njegova cerka osvojila taj isti auto. Ko bi rekao, posteno. Isto kao i ukus koka-kole koji je isti svuda. Barem bi bila isti svuda kada bi svi ceo zivot ostali u Srbiji i ne bi putovali i imali mogucnost da je probamo u americi. Bas su isti...
 • Korisnik: Zorka
  17/11/2018 - 09:59
  Naj odvratnija slatka voda je ovo sto pijete, u mojoj kuci se pije samo pravljeni sok
 • Korisnik: MRC
  17/11/2018 - 08:44
  Kao bivši radnik ove kompanije, mogu da kažem da ljudi i ne naslućuju o kakvom leglu beskrupuloznosti, mobinga i agresije svake moguće vrste je reč. To je sve, samo ne ozbiljna kompanija, verovali ili ne.
  • Ja @MRC
   17/11/2018 - 19:38
   Bivši kolega, zaboravio si da dodaš nepotizam i nestručnost, kao i brojna kršenja Zakona o radu.
 • Korisnik: ana
  17/11/2018 - 08:29
  Ja kupujem coca colu samo za ciscenje ratkapa,i nekih metalnih povrsina,piti nju je veoma stetno za organizam i ne znam stvarno ko jos pije tu bljutacinu u kojoj se nalazi dvadesetak kocki secera.
  • Istina @ana
   17/11/2018 - 09:40
   I mi smo u skoli gledali kako izgleda jetra nekog ko je svaki dan konzumirao kocu, gore nego kod nekog alkosa... Od tad je ne pijem..
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi