Bruka! Kriju istinu od potrošača ko zmija noge: „Koka-Kola“ se zavukla u mišju rupu, kupci u panici

Ekipa Alo! | vesti 2018-11-16 17:04:43 2018-11-16 17:04:43

U kompaniji „Koka-Kola HBC Srbija“ tvrde da na tržištu nije nađena nijedna „koka-kola“ u lažnoj boci poput one u flašici „švepsa“ o kojoj je „Alo!“ pisao.

V. Marković

Međutim, nije poznato na osnovu čega ta kompanija iznosi takve tvrdnje, kada kao zmija noge krije gde su obavljene kontrole i ko ih je sproveo.

Pročitajte još:

 

- Građani, pre svega, moraju da znaju šta piju! Drugim rečima, ako se na tržištu nađe nešto što se prodaje kao neki brend, a kompanija koja ga proizvodi tvrdi, kao što je slučaj sa „Koka-Kola HBC Srbija“, da nije izašlo iz njihovih proizvodnih pogona, to momentalno mora da se ukloni sa tržišta, ali i da se utvrdi ko je odgovoran - navodi naš sagovornik i napominje da je prilično interesantno da kompanija „Koka-Kola HBC Srbija“ i nije preterano zainteresovana za to, jer da jeste, kako kaže, uradila bi sve što je do nje kako bi ustanovila o čemu se tačno radi, a potom bi i potrošače o svemu obavestili.

Umesto toga, iz te kompanije ceo dan nisu mogli da odgovore na pitanja koja se njih direktno tiču, jer ako je neko u promet pustio lažnu „koka-kolu“, time je naneo ozbiljnu štetu i toj kompaniji i građanima, koji ne znaju šta piju.

- S druge strane, od planetarno poznate firme se u slučaju njene greške može očekivati da prizna da je pogrešila. Naime, kako „Koka-Kola HBC Srbija“ proizvodi i „šveps“, hipotetički je moguće da dođe do greške. Međutim, ukoliko se neko iz „Koka-Kole HBC Srbija“ zabrinuo za svoju fotelju i uplašio mogućih prekora iz centrale, onda se ćutanje može razumeti, ali ne i prihvatiti - objašnjava naš izvor.

 

Zbog izbegavanja odgovora i davanja bilo kakvog objašnjenja kupci i ljubitelji planetarno poznatog napitka su u panici.

- Kola - kola mi je bila omiljeno piće. Davao sam i deci, iako znam da svi pričaju da nije baš zdravo. Ali posle ovog skandala ne veruje m da ću više ikada kupiti bilo koji proizvod iz njihove fabrike - kaže za Alo D. S.

Redakcija „Alo!“ obratiće se i centrali „Koka-Kole“ sa pitanjem kako je moguće da se u Srbiji prodaje „koka-kola“ u flašici „švepsa“.

Pitali smo „Koka-Kolu“ 16. 11. 2017.

1. S obzirom na to da navodite da na terenu nije nađena nijedna druga flašica sa čepom i etiketom „koka-kole“, a upakovana u flašicu „švepsa“, molimo vas da objasnite javnosti kakve kontrole je obavila kompanija „Koka-Kola HBC Srbija“?

2. Koliko objekata je bilo obuhvaćeno kontrolom?

3. Da li postoji mogućnost da je do greške došlo u vašim proizvodnim pogonima? Do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Pitali smo „Koka-Kolu“ 15. 11. 2017.

1. Da li se kompaniji „Koka-Kola“ događalo do sada da se na tržištu pojavi „koka-kola“ natočena u neadekvatnu ambalažu?

2. Da li potrošači imaju razloga za zabrinutost, s obzirom na to da se na tržištu pojavio proizvod „koka-kola“ nepoznatog porekla?

3. Kakve mere nameravate da preduzmete da biste otkrili gde je nastala greška, u samoj proizvodnji ili neko prodaje falš „koka-kolu“?

Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

 

Expand player
Pogledajte više