Vlada Perović
Screenshoot Youtube
Vlada Perović

Screenshoot Youtube

Vlada Perović, Foto: Screenshoot Youtube

"Držao sam jedan od najboljih klubova "Duga". Odlazio sam na bazen u Interkontinenatlu, imali smo specijalne propusnice i tu sam se viđao sa Ivanom Stambolićem. Nikakve mi dublje priče imali."

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je šta mu je Stambolić jednom rekao:

"Moram da idem, imam sad sednicu ovi će me napasti tamo...", počeo je svoju priču Perović u emisiji "Goli život" koja je emitovana 2013. godine na Happy.

Kad je svojevremeno uhapšen pisalo je u novinama "Uspon i pad balkanskog plejboja".

"Devet meseci sam bio u CZ. Imao sam deset advokata. Niko nije mogao da me brani jer im nisu dozvoljavali da preuzmu proces. U taj proces je posle ušao Zoran Stojković bivši ministar pravde koji je uspeo to da dovede do kraja. Ja sam oslobođen u tom postupku. Tada je bio uhapšen i reditelj Gaga Antonijević u toj akciji optužen za izbegavanje služenja vojske. Godinama sam itsraživao zašto su me napali a odštetu nisu platili kada sam oslobođen", pričao je Vlada pre pet godina. Otkrio je i ko je sve dolazio u njegov klub i šta se dešavalo.

Vlada Perović

Screenshoot Youtube

Vlada Perović, Foto: Screenshoot Youtube

"Dolazili su Josipa Lisac, Mišo Kovač, Kusturica, Irfan Mensur, Dragan Nikolić, Zoran Radmilović. Pravili smo selekciju ko je mogao da uđe a ko ne. Radmilović je noću dolazio kad završi u Ateljeu 212 i onda je svoje zadnje piće završavao u Dugi. Jednmom mi dolaze momci sa vrata i kažu mi - Došao Zoran Radmilović ali u pidžami. A on išao u pidžami da baci đubre i u šlafroku sa zimskom kapom za spavan je ušao da popije samo jedan vinjak. Mi smo ga pustili, nismo mogli da ga ne pustimo... Eto koliko je bio velika zvezda. Posle došla njegova žena izvređala nas što smo ga pustili.

I baš tu noć je bila racija, a člesto ih je bilo, a Zoran Radmilović im kaže - Šta ćete vi panduri ovde? Svi ćute. Oni mu traže ličnu kartu a on im reče: Znate kad sam ja bio šef policije u Zaječaru, kad saslušavam nekog onda šamarčinu udarim pa sline na jednu a glava na drugu stranu. E tako se saslušava. I policija se povuče iz kluba.

Tu je dolazila i Lepa Brena svako veče. Dolazili su noću i pili celu noć do ujutru. Prebroje pare od turneje i odu. Dolazio i Šaban Šaulić. I jednu noć bio Minmimaks. A ja imao dva para bokserskih rukavica. I zou me da dođem da vidim, okupili se ljudi kad ono Lepa Brena i Šaban Šaulić boksuju. I ona udari tako Šabana da mu skoro pala perika. I Minimaks prekine meč rečima - Nokaut. Prekid meča da Šaban popravi periku.

Muharema Pervića su vratari umeli da iznesu bukvalno iz Duge i da ga odvezu kući, unesu ga unutra i stave u krevet i pokriju ga. On sutra dođe i kaže - Hvala ti.

Dolazili Sonja Savić i Rade Šerbedžija. Tad kad su snimali film "Una" dolazili su svako veče. Popiju dve flaše viskija i odu. Ja uglavnom poznatim ličnostima nisam naplaćivao. Oni su imali male honorare tada a bili su nam velika reklama", pričao je Perović.

Kako kaže, tada se pevačice nisu zabavljale sa momcima koji su bili s one strane zakona. To je tad bilo sramota.

"Na vratima su bili braća Caković, bokseri... Pošteni momci. Oni su izdržali 4-5 godina svakakvih tuča na vratima. Samo zato što smo pravili selekciju ko može da uđe. Pomagao mi je i moj školski drug tada načelnik beogradskog SUP-a inspektor Miroslav Bižić.

PROČITAJTE JOŠ:

Davao mi je podrške da u "Dugi" ne može da budu tuče. Govorio mi je ko je opasan ko nije. Savetovao ko da ne uđe. E jednom je rekao - Iso Lero Džamba ne može da uđe u "Dugu". Ali ovaj uspe nekako da prevari vratare i uđe na silu.

Biža je to saznao i došao je noću u dva sata. Onda mu je rekao - E sad izađi napolje. Džamba ga je morao da ga čeka napolju do 7 ujutru. Čekao je i cupkao dok je Biža unutra pio viski. Posle ga je u 7 odveo u stanicu. Ne znam šta je bilo ali Džamba više nije dolazio".

KAKO JE PUSTIO ARKANA I KAKO MU JE ODUZEO PIŠTOLJ

Perović je poznavao Željka Ražnatovića Arkana, a čak mu je jednom zabranio da uđe u njegov klub.

"Njega moraš da pustiš. Mene su zvali da ti kažem da Arkan mora da uđe u Dugu." I tako je Arkan ušao u Dugu. Bio je izuzetno korektan. Arkan je posle dolazio sa Šekularcem.

Željko Ražnatović Arkan

EPA

Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA

Žestokim momcima je ulaz u "Dugu" navodno bio zabranjen, međutim Ljuba Zemunac je ipak uspeo

"Zove me konobarica i kaže da mi je došao neki drugar iz Nemačke i da me čeka. Ja požurim, uđem skoro nigde nikog nema kad ono sedi Ljuba Zemunac sa kravatom u odelu pored disk džokeja. Naručio flašu viskija i sedi. Pozdravio se sa mnom. Bio je tu jedno sat i po, počastio je sve i otišao. Nikada više nije dolazio u Dugu. Njemu je važno bilo da uđe u Dugu.

Ćenta nije ušao u Dugu. Sa njegovim bratom sam išao u osnovnu školu u Zemunu. Ćenta je bio korektan dečko. Njega sam iz drugarskih obzira morao da pustim ali se moji vratari nisu složili.

"Ako pustimo njega, pustićemo celu buluimentu..."

E onda sam im jedan dan rekao da ne dođu na posao jer sam Ćentu morao da pustim. Došao je, sedeo je sat-dva, počastio sve i otišao", rekao je Perović..

Opisao je i kako je izgledao incident između Arkana i Miroslava Ilića

"Miroslav Ilić je bio tad velika zvezda, ja sam čak nešto tada i radio sa njim. Umeo je da dođe pijan, bio je veseljak. Pio je tzv "božić piće". To je mešavina Kurvoazijea i koka kole. To je bilo odvratno. Kad je jedan Fracusz video rekao je - O Bože!

"Pusti me sad. Sačekaj, kaže mu."

"Ma dođi ovako, i povuče me Miroslav i ja padoh preko stola."

I Arkan mu kaže: "Šta radiš to pevač? Ajde smiri se malo. Miroslav Ilić mu se uneo u lice Šta oćeš?"

Arkan ga caknuo cipelom u meniskus on zamalo pao. I šepajući ode do mojih vratara da pita ko je ovo. Kad su mu rekli da ga je udario najjači mangup kriminalac u Evropi, Miroslav Ilić je uzeo taksi i nikad nije više došao u Dugu. Posle su se oni pomirili".

Vlada otkrio kako je Arkan kupio kuću

"Arkan je baš voleo da kocka. Umeo je da izgubi sve. Jednom je došao kod mene i kaže: "Druže, može li piće?"

"Pa gde ti je auto?"

"Ma nemam više ni auto."

Častili smo ga kafom, ni za nju nije imao.

Kad je zaradio onda je u najlon kesi doneo 55.000 dolara. Par hiljada je dao, a za 50.000 je rekao da ide da kupi kuću. I tim novcem je kupio tu poznatu kuću pored Zvezdinog stadiona", ispričao je Vlada pre pet godina.

  

Komentari (1)

kole

02.12.2018 20:34

Tesko Mikiju!