Knjaz Miloš
Alo/Ognjen Radošević
Knjaz Miloš

Alo/Ognjen Radošević

Knjaz Miloš, Foto: Alo/Ognjen Radošević

„Karlovarske Mineralni Vody“ (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u centralnoj Evropi, i „PepsiCo Inc“ zajedno će kupiti kompaniju „Knjaz Miloš“.

Stojisavljević: Verujemo u dalji rast

Kompanija „Knjaz Miloš“, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji. Miloš Stojisavljević, generalni direktor „Knjaz Miloša“, izrazio je je zadovoljstvo što se kompanija pridružuje „vodećim brendovima KMV i PepsiCo“. - Verujemo u nastavak rasta - ocenio je Stojisavljević.

To znači da će preuzeti proizvodne kapacitete kompanije „Knjaz Miloš“ u Srbiji i njihove dobro pozicionirane brendove kao što su „Knjaz Miloš“, „akva viva“, „guarana“, „remiks“, „gusto“, a kupovina će biti završena kada je odobre antimonopolske komisije Srbije i Crne Gore. Očekuje se da će to biti tokom trećeg kvartala 2019. godine.

Alesandro Paskvale, generalni direktor kompanije KMV, rekao je da ovaj novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu.
- To će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i „Knjaza Miloša“ obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače - rekao je.

Baka Ruža

Ok Radio

Kristof Gil, senior potpredsednik GM za centralnu Evropu i „Balkan & DACH PepsiCo“, naveo je da je partnerstvo kompanija „PepsiCo“ i KMV do sada bilo veoma uspešno.

- Ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu - rekao je on.

Činjenice

- Investicioni fond „Mid Evropa“ kupio je „Knjaz Miloš“ 2015. godine zajedno sa kompanijama „Bambi“ i „Imlek“.

- „Mid Evropa“ je prodala kompaniju Bambi početkom ove godine „Koka-Koli“.

- „PepsiCo“ je u Srbiji 2008. godine kupio srpsku fabriku „Marbo“.