kiosk
Marko Đoković
kiosk

Marko Đoković

kiosk, Foto: Marko Đoković

Akcenat je na preventivnim merama, kao što su održavanje socijalne distance od 1.5 metara, što kraće zadržavanje prilikom kontakta, upotreba maski… Preporuke epidemiloga su i da se ne zadržavate u objektima zatvorenog tipa i da kupujete pametno, što podrazumeva brze kupovine bez mnogo kontakata sa prodavcima i drugim kupcima.

Krizni štab je odlučio da tokom predstojeće subote i nedelje ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 časova, dok će na benzinskim pumpama posle 14 sati moći samo da se toči gorivo. Prehrambene prodavnice za vikend će raditi nepromenjeno, do 21 sat.

Kupovina cigareta, novina, časopisa, knjiga i drugih svakodnevnih potrepština, kao i do sada, može da se obavi i na kioscima koji će raditi do 21h, a s obzirom da se kiosci nalaze na otvorenom i da postoji fizička distanca između kupca i prodavca, smanjuje se rizik i povećava bezbednost prilikom kupovine.

Prodavnice neprehrambenih delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takođe od 6h do 14h. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Nova sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak, na kojoj će biti razmatrani efekti ove odluke. Do tada apelujemo da koristite maske i primenjujete druge propisane mere, u cilju zaštite od COVID-19.

Pročitajte još: