Pijaca
Alo!/ Rajko Ristić
Pijaca

Alo!/ Rajko Ristić

Pijaca, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Iako uskoro ulazimo u decembar mesec, visoka temperatura obogatila je ponudu na pijacama. Na pijaci na Novom Beogradu nedavno su se pojavile trešnje, ali "skupe kao otrov".

Kilogram trešanja košta koliko i nekoliko kila prasetine, odnosno, čak 4.000 dinara. Ako pak želite da kupite manje, prodavac je i za to spremio ponudu u vidu "skromnih" 70 dinara po komadu.

S druge strane, na kvantašu u Beogradu dominira ponuda jabuka i južnog voća. Na pijacama je zabeležen rast grožđa, a pad cene banane.

Na kvantašu u Beogradu trešanja nema, ali protekle sedmice mogla se pazariti jagoda iz Grčke po paprenoj ceni od 700 din/kg!

Pijaca, kupus

Tanjug

Pijaca, Foto: Tanjug

Slabija je bila ponuda kruške i grožđa. Dominirala je ponuda jabuke i južnog voća. Skuplje je bilo grožđe a jeftiniji limun u odnosu na prethodni period.

Na kvantašu u Leskovcu nije bilo promena u obimu ponude, prodaje i cena voća

Na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentiran je rast cene grožđa i pad cena kivija i pomorandže. Na zelenoj pijaci u Čačku zabeležena je dobra ponuda voća. Dominantne cene belog i crnog grožđa zadržale su prošlonedeljni nivo od 110 do 120 din/ kg. Za krušku su kupci trebali da izdvoje 80 din/kg, a za limun 130 din/kg. Prodaja jabuka odvijala se po ceni od 50 do 60 din/kg.

Pijačne tezge u Pančevu, zahvaljujući još uvek lepom vremenu bile su dobro snabdevene voćem. Zabeležen je rast cena crnog grožđa ostalog, mandarine. Za rasliku od njih jeftiniji su bili banana, dunja, kivi, kruška ostala, pomorandža, belo grožđe ostalo.

U Loznici, na zelenoj pijaci bile su jeftinije mandarine, suvo grožđe i suve smokve, a skuplji limun.