Katarina i Aleksandar Karađorđević
Alo/Dejan Briza
Katarina i Aleksandar Karađorđević

Alo/Dejan Briza

Katarina i Aleksandar Karađorđević, Foto: Alo/Dejan Briza

Ta informacija, preneo nam je izvor, užasno je uznemirila princezu i ona je istog momenta zajedno sa suprugom prestolonaslednikom Aleksandrom otišla da se testira. Nakon toga, iz svog džepa je izvadila novac i dala apsolutno svakoj osobi zaposlenoj u dvoru (od administracije do posluge) kako bi i oni uradili test. Sve ih je potom poslala kućama, rekavši da se na posao mogu vratiti tek kada u rukama budu imali papir na kome piše da su negativni...

- Princeza se zaista raspametila kada joj je saradnica, koja se inače testirala preventivno jer je imala neke sumnjive kontakte, obavestila da je zaražena koronavirusom. Ali to je razumljivo sasvim i ona i prestolonaslednik su ipak u ozbiljnim godinama i spadaju u rizičnu grupu. Virusa su se zaista mnogo plašili od samog početka i preduzimali su sve moguće mere zaštite i čuvali se koliko god su mogli. Tokom prethodnog udara korone u martu i aprilu, oni nisu mrdali iz kuće, a kako bi se još više zaštitili, sve zaposlene u dvorskom kompleksu, uključujući i ličnu poslugu, poslali su kući. Sami su tada spremali obroke i održavali higijenu ogromnog kompleksa. Tek krajem maja vratili su ljude u dvor i konačno se malo opustili, međutim, sada se desilo ovo. I prinčevski par i zaposleni sada čekaju rezultate testova, još uvek niko od njih nema nikakve zdravstvene tegobe i stoga se nadaju da ipak nisu zakačili virus - priča naš izvor blizak Karađorđevićima.

Pročitajte još:

Inače, korona je i krajem aprila bila nadomak dvora. Dvoje pripadnika MUP-a koji rade na obezbeđenju dvorskog kompleksa ali nemaju dodirnih tačaka s ličnim obezbeđenjem Karađorđevića, već sede u zasebnim kućicama, oboleli su tada od kovida-19, a jedan od njih je kasnije, nažalost, i preminuo. Tom prilikom oglasio se prestolonaslednik.

- Srbija, kao i čitav svet, bori se protiv virusa korona. Moja supruga i ja izražavamo saučešće porodici preminulog policajca. Zaista je tužno kada bilo koji čovek izgubi život u borbi protiv ovog virusa. Mi smo u Beogradu, zdravi smo i delimo sudbinu svog naroda - naveo je tada, dodajući da se on i supruga trude da sačuvaju svoje zaposlene.

- Od prvog dana vanrednog stanja moja supruga i ja smo poštovali preporuke predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, kao i lekara i sestara, koji su naši heroji u ovoj borbi. Učinili smo sve da naše zaposlene sačuvamo. Nama je život naših zaposlenih najvažniji - dodao je Karađorđević.

Princezina fondacija oprema bolnice zbog lekara heroja

Princeza Katarina donirala je preko svoje fondacije pre nekoliko dana za 17 bolnica širom Srbije prekopotrebne električne krevete, dušeke i medicinsku oprema u vrednosti od preko 500.000 evra.

- Moj suprug i ja se od srca zahvaljujemo dr Daglasu Džeksonu, predsedniku „Project C.U.R.E.“, koji već godinama pomaže mojoj fondaciji u Srbiji. Ta pomoć je veoma važna, posebno u ovom trenutku, imajući u vidu kroz šta sve naši herojski lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje prolaze zbog koronavirusa, rizikujući svoje živote da bi pomogli ljudima i spasavali živote - rekla je Katarina.

 

Komentari (1)

Kostadin

04.07.2020 07:38

Jedino je bojest pravedna. Napada jednako sirotinju i povlaštene. Udara i na kralja i prosjaka.