Požar na Dorćolu
Alo.rs
Požar na Dorćolu

Alo.rs

Požar na Dorćolu, Foto: Alo.rs

Nakon poslednje od tri transplatacije kože šestorice dobrovoljnih donora Minjino stanje se pre nekoliko dana pogoršalo i lekari sa Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju hitno su je prebacili u Tiršovu. Međutim, podlegla je povredama usled oslabljenog imuniteta, jer joj je izgorela velika površina tela.

Ognjen Todorović (38), jedan od dvojice donora kože, rekao je da je jedan deo njega otišao s njom.

- Nije izdržala... A ja ležim ovde sav u ranama i ne mogu da verujem šta se dogodilo, deo nas, mene i Nenada Stankovića (18), koji je takođe donirao kožu, otišli su zajedno sa njom. Kao da mi je umrlo moje najrođenije. Eto, kao da mi je rođena sestra - rekao je Todorović.

Stravičan požar na Dorćolu izbio je 27. oktobra kad je tinejdžerka bila sama u stanu na desetom spratu zgrade, koji je iznajmljivala sa mamom, tetkom i dedom, dok je njena majka bila u obližnjoj prodavnici.

Vatra se, kako je pokazala prva istraga, proširila sa slavske sveće i ubrzo zahvatila ceo stan. Tinejdžerka je bila u kupatilu dok se vatra širila, a kada je osetila dim i izašla, nije imala kud od vatrene stihije, pa je izjurila na terasu.

Na sav glas je zvala pomoć, a dok su vatrogasci i policija stizali na teren, petorica radnika s obližnjeg gradilišta čuli su njene vapaje i pojurili da joj pomognu. Prvo su probali da razbiju vrata stana i tako probaju da dođu do nje, međutim, kad to nisu uspeli, sišli su na terasu stana ispod, vezali se kanapom i posle 15 minuta jezive drame tinejdžerka je uspela da s terase skoči u naručje Pavlu Gavuri.

Pročitajte još