NA HRASTU U KRALJEVU PRIRODA JE UREZALA KRST Kada je počeo da stari i otvara svoje stablo, dogodilo se ČUDO!

Bogomolja postoji čak 15 godina.

Hrast
Hrast, Foto: Profimedia

*Crkvica posvećena Svetoj Trojici

*Nalazi se u kraljevačkoj opštini

*Pre 15 godina napravila ju je porodica Jerotijević uz pomoć meštana

U izdubljenom stablu hrasta - zapisa starog nekoliko stotina godina, u kraljevačkom naselju Čibukovac, napravljena je jedinstvena crkva posvećena Svetoj Trojici, a u nju mogu da stanu samo troje odraslih ljudi.

- Crkvica je poput drugih pravoslavnih hramova. Staro stablo stotinama godina je raslo i na kraju, sebe darivalo vernicima - da uđu u njegovo srce i Bogu se pomole, kaže Milan Petrović, koji živi u ovom kraju.

Prema njegovim rečima, molitveno zdanje nesvakidašnjeg izgleda napravila je pre 15 godina porodica Jerotijević, uz pomoć drugih meštana, a unutrašnjost starog hrasta izdubljena je i zaštićena voskom, tako da je sprečeno njegovo propadanje.

Na oltaru u deblu drveta stoji novac. Nikome ne pada na pamet da ga uzme sa ovog mesta. Na stočiću su poređane sveće, da ih putnik namernik upali kada se nađe u ovoj neobičnoj crkvi.

TAJNA SKRIVANA 50 GODINA Nil Armstrong je pričao srpski! Srbin, član posade "Apolo 7" otkrio zaprepašćujuće detalje sletanja na Mesec!

- Sam Bog je kazao da je crkva svako mesto gde nogom staneš i Bogu se pomoliš. Oko našeg hrasta na čijem je stablu prema rečima naših predaka, sama priroda urezala krst, generacije su se ovde okupljale. Kada je počeo da stari, hrast je počeo da otvara svoje stablo, drugim rečima, pozvao nas je da uđemo u njega, dodaje izvor.

BEBICI UMALO RUKU NIJE OTKINULA Medicinska sestra iz Zvečanske završila u policiji, a čitav slučaj će obeležiti njena SRAMNA ODBRANA!

Ovo drvo, inače, predstavlja sveto mesto za Čibukovčane. Pod njegovim krošnjama se litija, slave i molitve čitaju. Drugim rečima, postao je mesto za tihovanje i odmor ljudskoj duši.

Sveta Trojica
Sveta Trojica, Foto: Ilustracija

Meštani Čibukovca se najčešće okupljaju oko ove neobične bogomolje kad god je neki veći crkveni praznik.

RODITELJI, OPREZ! Znate li šta vam rade deca?! Obratite PAŽNJU da ne bi došlo do TRAGEDIJE! (FOTO)

BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi