PAKAO KOŠARA Kad je majka sahranila Sašu, stiglo joj je pismo od njega sa ratišta. Imao je samo 2 želje, a obe su mu ispunjene na 40 dana

Rasplaču se i najtvrđa srca

Saša Vasiljević
Saša Vasiljević, Foto: Foto: Facebook/Србијо, будна ли

Oko 1.500 pripadnika OVK, uz podršku albanske artiljerije, NATO avijacije i instruktora napalo je rejon karaule Košare na frontu širine nekoliko kilometara rano ujutro 9. aprila 1999. godine.

Napad je bio silovit, iznenadio je Vojsku Jugoslavije i OVK je zauzela karaulu, ali nije uspela da dublje prodre na Kosovo i Metohiju, što je bio osnovni cilj napada.

Posle pada karaule, stiglo je pojačanje od više stotina pripadnika Vojske Jugoslavije iz pešadijskih i specijalnih jedinica, tako da je linija fronta stabilizovana 19. aprila i nije bilo većih pomeranja do kraja rata.

Ipak, bitka nije bila bez gubitaka. Među poginulim mladićima bio je i Saša Vasiljević, a ono što se desilo nakon njegove smrti rasplače i najtvrđa srca.

Tek što ga je sahranila, majci je stiglo njegovo pismo koje je napisao tri dana pre pogibije.

U njemu je pisalo da je na granici strašno teško, da ne veruje da će se izvući i da mu drugovi ginu na svakom koraku. Motale su mu se crne misli tih dana i strašne slutnje, pa je poželeo u pismu da mu na sahrani zasviraju "Sve što želim u ovom trenutku", a da mu spomenik posmatra bista gole žene. Poslednju želju majka mu je ispunila na 40 dana.

Imao je manje od 20 godina.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Rajman
  18/11/2018 - 15:26
  Koliko je samo mladica dalo zivot za kosare,da sam srbin ne bih sigurno mogao spokojno sediti i piti kafu,a da sad tamo albanci gospodare,e srbi,srbi razmislite o tome
  • Ja @Rajman
   18/11/2018 - 19:19
   Srbi srbiju?????a cesaju se tamo de ih ne svrbi.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi