Internet pedofil
Aleksandar Stanković
Internet pedofil

Aleksandar Stanković

Internet pedofil, Foto: Aleksandar Stanković

Naime, „jutjub“, najpopularniji sajt na svetu, kroz svoj algoritam preporučuje korisnicima takve zapise nakon što su prethodno gledali snimke seksa. Rezultat je katalog snimaka za koje stručnjaci kažu da broje velike preglede jer na njih najviše klikću pedofili. U prilog tome govori činjenica da snimci na kojima su deca oskudno obučena za kratko vreme od postavljanja imaju na milione pregleda.

Čelnici „jutjuba“: Nismo namerno!

Uprkos tome što su rukovodioci „jutjuba“ upoznati sa činjenicom da su napravili sistem koji je pravi raj za pedofile, za američke medije su izjavili da nisu spremni da isključe opciju preporuka video-snimaka dece, iako njihova platforma automatski može da ih identifikuje. Naprotiv, u toj kompaniji navode da su preporuke njihov najveći generator prometa i da bi njihovo uklanjanje pogodilo „kreatore“ koji se oslanjaju na te klikove.

Naime, „Jutjubov“ automatski sistem preporuka, koji pokreće većinu od milijardu prikaza na toj platformi tako što korisnicima sugeriše šta sledeće da pogledaju, omogućio je da pedofili uopšte ne moraju da tragaju za snimcima na kojima su deca, jer im se sami nude.

Radomir Čolaković, profesor psihologije, za „Alo!“ navodi da iako je noćna mora svakog roditelja to da njegovo dete postane žrtva pedofila, mnogi nisu ni svesni da postavljanjem fotografija ili snimaka svojih naslednika na bilo koju društvenu mrežu direktno izlažu svoje najmilije opasnosti.

- Roditelji moraju da znaju da su fotografije i snimci njihove dece hrana za pedofile. Oni osećaju seksualno zadovoljstvo gledajući kako se deca kupaju ili igraju pred spavanje sa roditeljima, jer je reč o nenormalnim osobama, za čije ponašanje ni nauka nema jasno objašnjenje. Upravo zbog toga apelujem na sve roditelje da ne stavljaju snimke svoje dece na internet jer mališane direktno izlažu bolesnim umovima, koji su spremni na sve. To nije pravično ni prema deci, jer ona nisu ni svesna da roditelji stavljaju njihove slike na društvene mreže i jednog dana roditeljima mogu prebacivati zbog toga - kaže dr Čolaković.

Youtube Jutjub logo

Profimedia

Youtube Jutjub logo, Foto: Profimedia

 

Naš sagovornik ističe da prema naučnim podacima na 1.000 ljudi dolaze četiri psihopate, što samo govori koliko je opasno kad bezazleni dečji snimak sa mora broji milionske preglede.

Malena Maša oteta zbog Fejsbuka

Pre četiri godine, čitava Srbija je govorila o otmici male Maše P. (2), koju su u beogradskom naselju Voždovac oteli francuski državljani Mišel Sebastijan (46), Sandrin Goren (40) i Kristel Eje (26). Zahvaljujući akciji policije, plan im je osujećen, a ono što je šokiralo javnost jeste činjenica da je troje otmičara sve informacije o boravištu deteta pronašlo na Fejsbuku. Naime, mala Maša je oteta da bi je iskoristili za dobijanja starateljstva nad gotovo identičnim detetom koje živi u Francuskoj, a čija je majka jedna od otmičarki. Koristeći softver za prepoznavanje lica, otmičari su lako pronašli dete putem interneta. Ceo postupak je zapravo vrlo jednostavan. Pretraga se vrši prema slici koju osoba ubaci. Tako je i njima najverovatnije izašla Mašina slika nakon što su ubacili sliku devojčice na koju liči, a potom su krenuli u Srbiju da je kidnapuju!