Štala, kuća, selo
radio Goraždevac

 

Groblje pod vodom

Printscreen/Youtube

Groblje pod vodom, Foto: Printscreen/Youtube

Groblje u selu Adrani kod Kraljeva potpuno je poplavljeno početkom juna. I pored dve akcije dezinfikovanja groblja, ono još nije bezbedno, piše "kraljevo.biz". Stravičnu sliku nadgrobnih spomenika koji vire iz vode, zabeležili su tada mnogi koji su tuda prošli.

Prema rečima Aleksandra Macana, direktora Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, groblje je očišćeno i već dva puta dezinfikovano, međutim, još uvek postoji epidemiološki rizik.

Pročitajte još:

- To znači da postoji opravdani razlog za sumnju da može biti ugroženo zdravlje ljudi. Molio bih građane Adrana, koji bi odali poštu svojim preminulima na praznik Zadušnice, da ovog puta to izostave i verski obred obeleže paljenjem sveća u crkvi. Unošenjem hrane i, po našim običajima, ljubljenjem spomenika, postoji veliki rizik za dobijanje zaraznih bolesti na tom području. Komunalna policija će ograditi taj prostor, nećemo nikoga sprečavati da prođe, ali bih molio ljude da shvate ozbiljnost situacije i da ne ugrožavaju svoje zdravlje - rekao je Macan i dodao da treba izbeći dodatne probleme koji mogu da nastanu u ovoj situaciji.

Groblje, grob

Alo! / Vladimir Marković

Direktor Zavoda za javno zdravlje je istakao da se dezinfekcija poplavljenog kraljevačkog područja nastavlja, pa zamolio građane da sve prijave podnesu Odeljenju za civilnu zaštitu, u Skopljanskoj ulici.