Jelena Živković
Facebook/Printscreen
Jelena Živković

Facebook/Printscreen

Jelena Živković, Foto: Facebook/Printscreen

 

* Jeleni Živković (20) iz sela Šume kod Topole, je otac preminuo 2015. godine

* Majka joj je umrla 2017. godine

* Od tada ona na porodičnom imanju živi sama

Otac joj je preminuo od posledica rada na mašini koja mu je odsekla ruku i to u njenom prisustvu, majka se razbolela godinu dana kasnije.

Pročitajte još:

Starije, udate sestre su pomagale finansijski, a najmlađa Jelena je bila uz majku, tada je bila treća godina srednje škole.

- Ja sam onda rekla sebi da ću ja da muzem krave i da idem u školu, da bih i ja mogla nešto da joj dam, da ne bude da sestre mogu, a je ne mogu - priča Jelena,

Iako veoma mlada preuzela je sve teške poslove na sebe. Straha, kaže, više nema.

Krenula sam dalje

- Imala sam veliki strah kada mi je otac umro, u mom prisustvu, onda sam imala strah od svega. A kad mi je majka umrla, onda sam rekla sebi "Ili idem napred ili stajem" i nastavila sam.

Želja joj je da pokrene školu jahanja i da svoje znanje prenese i na druge. Kobilu Ajše je dobila od strica kada je bila mala i ta ljubav je neopisiva. Na onome što ona ume, pozavideli bi joj i vrsni dreseri konja. Odlučila je da ostane tamo gde su joj koreni, kaže, ništa drugo joj ne treba.

Oksana je diplomirala ekonomiju, ali joj to nije smetalo da se dohvati četke i valjka! Radi sve gletuje, kreči, malteriše, a radi i keramiku!

AUTOR: M.K. DATUM I VREME: 11.10.2019. 21:41 Ljubav prema zanatu prenela joj majka Oksana Borković, krečenje, moleraj, Foto: Alo/Nenad Vujanović Oksana Borković (44), iako ima diplomu ekonomskog fakulteta, odlučila se da moleraj bude njen poziv.

- Sve što sam želela u životu ostvarila sam - kaže ova davdesetogodišnja devojka. Sada želim samo zdravlje.

BONUS VIDEO: Sudar na uglu Bulevara kralja Aleksandre i Kumanovaske ulice - obustavljen saobraćaj