MUKE JEDNOG SRPSKOG STOČARA "Jedna krava se tresla i ispuštala strašne krike, druge dve su takođe loše"

Stočara Eska Poturka iz sela Zavinograđe kod Brodorava , u štali je dočekao nesvakidašnji prizor. Tri krave, od kojih je živeo, pretpostavlja se da su otrovane.

Merva krava
Merva krava, Foto: Rina

- Popodne sam dovezao seno, kako bi jele i sve je bilo u redu. Uveče kad sam došao jedna krava se tresla i ispuštala strašne krike, ubrzo zatim je i uginula. Druga je u jako lošem stanju, takođe se neprestano trese i vidi se da se strašno muči. Treću smo jedino useli da spasimo. One ne idu na ispašu, već im ja donosim pokošenu travu. Pretpostavljam da su tako pojele neki otrov, ova koja je preživela verovatno je pojela manje - rekao je Esko.

Kako kaže, one su mu bile jedini izvor prihoda i ovaj događaj je veliki udarac na njegov kućni budžet. Ono što je takođe problem, jeste neškodljivo uklanjanje ove mrtve životinje.

Merva krava
Merva krava, Foto: Rina

- Opština je dužna da obezbedi rovokopač, i svi troškovi uklanjanja idu na njen račun. Pomoćićemo i domaćinu koliko je to u našoj moći. Samo ukoliko su krave zaražene, sa dokazaom o tome isplaćuje se šteta u iznosu od 30 odsto - izjavio je Zoran Despotović član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi