Poplava, Lučani
Alo/ Dejan Briza
Poplava, Lučani

Alo/ Dejan Briza

Poplava, Lučani, Foto: Alo/ Dejan Briza

Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine Lučani, ističe da je šteta koju je poplava načinila u tom kraju nesaglediva i neprocenjiva. 

Jovičić u razgovoru za „Alo!“ ističe da će se u narednom periodu rukovodstvo truditi da pronađe rešenje za sve meštane koji su pretrpeli štetu zbog poplave, a razmatra se i da oni budu trajno iseljeni.

Poplava, kiša, nevreme

Tanjug/Saša Petrović

- Osim stambenih i poslovnih objekata, stradali su i automobili, ali i životinje. Jednom čoveku je uništeno 76 košnica, a samo jedno pčelinje društvo košta 150 evra. U interesu svih nas je da nađemo rešenje. Postoje ljudi koji su tri puta za poslednjih pet godina renovirali kuće zbog poplava. Ostaje da vidimo da li ćemo meštane obezbediti ili iseliti - kaže za naš list Jovičić i naglašava da je trenutno na terenu 15 teških radnih mašina koje rade na raščišćavanju i sanaciji.

Pročitajte još:

- Ekipe Crvenog krsta dopremaju pomoć u hrani i sredstvima higijene, a mnogo nam je pomogla i Vojska. Sada je važno da gledamo napred i što pre obavimo dezinfekciju i sušenje poplavljenih objekata. Tražićemo i da se utvrdi ko je kriv za pucanje betonskog bedema, a činjenica je da su neki od meštana otvarali bedeme kako bi ušli na svoje njive, pa je na nekim delovima bio otvoren - istakao je Jovičić.

Poplava, Lučani

Alo/ Dejan Briza

Miloš Jovičić, Foto: Alo/ Dejan Briza

Zamenik predsednika opštine Lučani posebno je izrazio zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i svim ministarstvima jer su redovno zvali i nudili pomoć za rešavanje nastale situacije.