Humanitarna akcija
Alo.rs
Humanitarna akcija

Alo.rs

Humanitarna akcija, Foto: Alo.rs

Slavko Radojčić iz Pančeva već godinama je posvećen pružanju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. Poslednjih dana probudio je Srbiju potresnom pričom o porodici Sablocki iz Novog Bečeja.

Vanja (5), Leontina (4) i Dejan (2) žive u trošnoj kući bez struje, kupatila, ogreva i osnovnih uslova za život. Na nasreću, mališane je napuštala majka, a njihov otac, Robert Sablocki, boluje od epilepsije, pa je već dugo nezaposlen.

Kiša

Alo!/Dejan Briza

 

Slavko je uputio poziv ljudima dobre volje i veliki broj se odazvao skromnim novčanim prilozima, a ovaj Pančevac je svaku donaciju objavio na svom fejsbuk profilu i zahvalio se darodavcu. Za samo desetak dana prikupljena su sredstva kojima su obezbeđeni krevet, dušeci, butan boca, usisivač, misker, kućna hemija, slatkiši, posuđe, igračke, konzervirana jela, garderoba, sredstva za ličnu higijenu i ostale životne namirnice.

Vanja, Leontina i Dejan najviše su se obradovali tepihu, pa su sami pritekli u pomoć da se i on unese u kuću.

Pročitajte još:

 

Radojčić se zahvalio svima koji su se odazvali ovoj aktivnosti i napomenuo da je važno da i sama opština povede računa i ne dozvoli da troje dece odrasta u nemogućim uslovima.

"Bar na trenutak smo vratili osmeh u njihov dom. Puno mi je srce kad vidim ozarena dečija lica koja su navikla da brinu brige nas starijih. Ne dozvolimo da ih surovost života oduzme detinjstvo. Nije bogat onaj koji ima, već onaj koji deli.", poručio je Slavko.

On je na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj se vide mališani kako spokojno spavaju u novom krevetu.

"Za ovo se vredi boriti!", napisao je on.

Prodavnica

Tanjug/Filip Krainčanić