Mesto  pronalaska mladi'a
Privatna arhiva Alo
 Mesto  pronalaska mladi'a

Privatna arhiva Alo

Foto: Privatna arhiva Alo

Rekla sam sebi nema šanse, započinje svoju ispovest Beograđanka Jasmina (32) koja je početkom oktobra u samom centru grada, na potezu od Bulevara do Bezistana, pronašla novčanik pun para i kartica sa svim, ali kompletno svim dokumentima vlasnika.

- Vidim ja na ulici novčanik, podignem, otvorim... pun para i raznoraznih kartica, od toga i dve iz banke. Dokumenta sva na broju i to baš sva... I lična i zdravstvena i vozačka i još štošta... Sve elektronsko... Kad izgubiš treba ti pola godine da sve izvadiš ponovo a o trošku da i ne pričam... Vidim ja čim je pun para, ispao čoveku... Nisu džeparoši, oni povade lovu i bace dokumenta sa sve novčanikom u prvi kontejner i obično operišu po GSP. Ovo je neko prošao, kažem sebi, i ispalo mu iz džepa. Verovatno muškarac, oni vazda drže dokumenta po zadnjim džepovima pantalona...- priča Jasmina.

Pročitajte još:

I tako ja krenem da gledam kartice, povadim, potražim na internetu ima li neki fiksni telefon pošto sam mu videla i adresu - i ništa. Zovi dom zdravlja - ništa, zovi raznorazne i hajde na kraju i banku... I upali mi, javi se službenica, ja se lepo predstavim, kažem našla čoveku dokumenta, vaš je klijent, dam ime i adresu, hajde nađite ga pa mu javite da je izgubio novčanik...

Novčanik Novac Pare Pun novca para

Profimedia

Novčanik Novac Pare Pun novca para, Foto: Profimedia

Ja u šoku! Pa makar da se rukovao, da je minut stao pa rekao e baš vam hvala, mnogo ste mi učinili... pa samo ta silna dokumenta da moraš da vadiš ponovo... i od banke i lična i sve. Ili da je ponudio makar neku nagradu, tek da se osetiš da ti je zahvalan. Ja pare svakako ne bih uzela, roditelji su me uvek učili kad nađeš nešto tuđe, vratiš mu i ništa ne uzimaš... I da je ponudio, ja bih odbila, ali lepo je kad te neko ponudi, osetiš nekako da si nekom pomogao, da si mu učinio i da mu je to važno kad se nudi da te na nagradi... Kad ono šipak!

I posle toga rekla sam sebi e pa nećeš majci više... Sledeći put kad vidim nešto tuđe na ulici, samo ću da šutnem u stranu pa neka ga traži sam!

Komentari (4)

Sociolog

11.11.2018 14:12

Nisi trebala da vratis,nego sve da uzmes i novcanik lepo sutnes.Tako rade dobrima,a losi sto pljackaju,njih ko sisa. Taj novac je i pokvario ovaj jadan i bedan narod. Postali smo snobovi,narcisi,malogradjani. Zato se normalni i brane na svoj nacin.

SrBa

11.11.2018 17:25

@Sociolog - Trebala je uzeti novac i u rastoranu ili kafani da ga potrošiti na slavlje. A baja neka pazi gde stavka pate u džep.

dexi

11.11.2018 16:43

Neće biti sledećeg puta, to se jednom nalazi

Slsvica

12.11.2018 09:13

Živa istina,dva puta loše iskustvo sa nađenim novčanikom...sljedeći put neću ga šutnuti,ali ni "podići"!