Japanac u Pirotu
Tanjug
Japanac u Pirotu

Tanjug

Foto: Tanjug

- Godinu dana sam proveo na ostrvu Rodos, gde sam bio i za Božić, nakon čega sam išao do Atine, Soluna i ušao u Bugarsku. Samo dva dana nakon što sam ušao u Bugarsku, granice su zatvorene pa sam tri meseca proveo na autobuskoj stanici u bugarskom gradu Sandanski, gde sam zahvaljujući dobrim ljudima imao dovoljno hrane, donosili su mi ljudi i hranu i sve što mi je trebalo", kaže Kameda.

Kameda je do svoje 31. godine igrao tenis.

- Nažalost, ne kao Ðoković, pa sam u 31. godini otišao u ''penziju'' i od onda putujem svetom", kaže on.

Ističe da je oduševljen ljudima u Srbiji, koji ga zaustavljaju na ulici, daju mu hranu, nude prenoćište.

- Tokom svog putovanja uvideo sam da su budizam i pravoslavno hrišćanstvo zapravo dosta slične religije, jer jedino budisti i pravoslavci hoće da prime putnike-namernike na prenoćište, ponude hranu, pomognu neznancima", kaže Kameda.

Sve što nosi sa sobom Kameda je dobio na poklon, kao donaciju.

- Imam svoju fejsbuk stranu, sajt, a dosta toga dobijam kao donaciju. Bicikl sam dobio tokom svog jednogodišnjeg boravka u Kini, šešir u Hongkongu, torbu u Vijetnamu... Moja misija je da upoznam što više nacija, ljudi, kultura, naučim što više jezika jer je to jedino pravo i istinsko bogatstvo", kaže Kameda, koji je inače kao volonter pomagao i obnovu seoske crkve u staroplaninskom selu Topli Do, a gostoprimstvom staroplaninaca je posebno oduševljen.

 

Pročitajte još:

 

On dodaje da nema u planu da se vrati u svoju domovinu, već da planira da ceo svoj život provede kao svojevrsni nomad, putujući celom planetom i upoznajući različite kulture, nacije, ljude.

Ono što je Kamedu posebno fasciniralo u Srbiji i Pirotu je da je dosta toga besplatno.

Japanac u Pirotu

Tanjug

Foto: Tanjug

 

Pročitajte i: