Ekonomski fakultet
Alo!/Masanori Jošida
Ekonomski fakultet

Alo!/Masanori Jošida

Ekonomski fakultet, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Grujić je rekao da je postupak protiv Jakšića pokrenula profesorka tog fakulteta Danica Popović.

Pročitajte još:

 

"Njegove reči su iskrivljene i prenete u drugačiji kontekst", rekao je Grujić i dodao da je Jakšićeva prosečna ocena na master studijama 10.

Jakšić je "žrtva" činjenice da nije pristalica opozicije, proističe iz objašnjenja studenata.

Po njegovim rečima, on i Jakšić bili su deo tima za odnose sa domaćim i stranim kompanijama, učestvovali su u realizaciji više od 2.000 programa prakse i zapošljavanja studenata.

"Peticija je pokrenuta i radi zaštite svih kojima se imputiraju reči koje nisu izgovorili i protiv kojih se zbog toga pokreću disciplinski postupci", rekao je Grujić i pozvao sve studente da potpišu peticiju kako bi doprineli položaju studenata i mogućnosti da mlad čovek, intelektualac slobodno izrazi kritičko mišljenje.

Preporučujemo i ovo:

 

Studentkinja Pravnog fakulteta Jelena Joksimović kaže da studenti Pravnog fakulteta podržavaju peticiju kolega sa ekonomije, jer su uvek prvi kada je reč o zaštiti Ustava i člana zakona koji garantuje slododu mišljenja i izražavanja.

"Uvek smo tu, jer niko, pa ni pofesor studentu ne sme uskrati to pravo", rekla je ona.

Student prorektor Univerziteta u Beogradu Danilo Potparić kazao je da nema detalje o situaciji na Ekonomskom fakultetu, ali da mu ostaje da veruje u objektivnost te komisije, kao i da su studenti pažljivo izabrali njene članove.

 

Potparić je dodao da će se kao student prorektor uvek boriti za slobodu mišljenja i govora svih studenata, jer je to akademsko pravo svakog pojedinca.

Dodao je da će i ako zatreba sa studentima u studentskom parlamentu stati u zaštitu svih studenata kojima je to pravo onemogućeno.