Grad u Srbiji
Dobra Zemlja/facebook.com
Grad u Srbiji

Dobra Zemlja/facebook.com

Grad u Srbiji, Foto: Dobra Zemlja/facebook.com

* Jako nevreme urnisalo  

 

Nezapamćeno nevreme pogodilo je danas Dragačevo i Guču i nanelo ogromnu štetu na objektima i usevima.

"Bukvalno su padale ledenice. Velika je šteta na kućama i poljoprivredi", rekao je za RTS Zoran Vučićević iz Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Protivgradni strelci su dejstvovali, ali nisu uspeli da razbiju gradonosni oblak.

Grad u Srbiji

Dobra Zemlja/facebook.com

Grad u Srbiji, Foto: Dobra Zemlja/facebook.com

Nevreme je nešto posle 16 časova zahvatilo i ariljski i požeški kraj. Najveću štetu pretrpelo je selo Virovo u ariljskom kraju, gde je padao grad veličine teniske loptice. 

Dopisnik RTS-a javlja da je oluja odnela crepove sa kuća i da su na automobilima polupana stakla.  

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozpadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

Nevreme protutnjalo Kraljevom i okolinom

Nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i olujnim vetrom protutnjalo je u petak između 17.30 i 18 sati Kraljevom i okolinom, pričinivši materijalnu štetu na objektima i automobilima.

Nevreme je nanelo i štetu na poljoprivrednim kulturama, i plastenicima. 

Snažni udar vetra odneo je deo krova na stambenoj zgradi u kraljevačkom naselju Moša Pijade, kao i crepove sa nekoliko zgrada i kuća u prigradskim naseljima, rušeći i obarajući grane i rušeći trula stabla. Stradalo je i nekoliko automobila u Karađorđevoj ulici i Vojnom naselju na koja su pala stabla i prava je sreća da tom prilikom niko nije povređen.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta! Dočekao nas je glavni Rom, Hadžija, koji nam je rekao da unutra ima ku*vi, dilera, robijaša, narkomana... BOMBA!