Izuzetno teška i ozbiljna situacija: Vojvodina najugroženije područje posle Beograda!

Oko 2.150 zdravstvenih radnika van stroja Arena puna, lekari u viziti traže slobodno mesto: "Vojvodina najugroženije područje posle Beograda"

Štark arena
Štark arena, Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Epidemiološka situacija u Srbiji je izuzetno teška, a Vojvodina je, posle Beograda, područje najugroženije korona virusom, izjavio je večeras državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

- Posle Beograda najugroženije područje je Vojvodina. Ostao je još određeni broj mesta u Sremskoj Mitrovici, ka Senti i Somboru. Zatim slede Kragujevac i Niš. Generalno je izuzetno teška i ozbiljna situacija - rekao je Vekić za TV Pink.

On je, nakon posete privremenoj kovid bolnici u Areni rekao da je ova privremena bolnica puna, kako i sve druge beogradske bolnice.

Vekić je istakao da su lekari u obavezi da dva puta dnevno idu u vizite kako bi se oslobodilo koliko god je moguće mesta u bolnici da bi mogli da se prime novi pacijenti.

- Operativni tim Ministarstva zdravlja je u stalnoj komunikaciji sa direktorima i dežurnima u zdravstvenim ustanovama. Sada distribuiramo pacijenete iz Beograda kolima Hitne pomoći ka Merkur bolnici u Vrnjačkoj banji i prihvatnim bolnicama u Nišu i Sokobanji - rekao je Vekić.

On je dodao da raste broj zaraženih zdravstvenih radnika i istakao da je oko 2.150 zdravstvenih radnika i drugih radnika koji opslužuju zdravstvene ustanove trenutno van stroja.

Vekić je istakao da su zdravstveni radnici jako umorni i apelovao na građane da ostanu kod kuće, nose maske, drže distancu i vode računa o higijeni.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi