Ivan Ivanović
Tanjug
Ivan Ivanović

Tanjug

Ivan Ivanović, Foto: Tanjug

Ivanović je prevario bliskog saradnika Dušana Bulića i kviz koji je ovaj osmislio prodao kao svoj za silne pare.

Tokom dve godine emitovanja, od 2017. do 2019, prikazano je četiri sezone kviza "Stolice", odnosno ukupno 267 epizoda. S obzirom na to da u ugovoru piše da je svaka epizoda koštala 200 evra, ispada da je Ivanović na krađi zaradio najmanje 53.400 evra.

OPIS DO TANČINA

Dušan Bulić je 30. oktobra 2017. podneo tužbu Višem sudu u Beogradu protiv tadašnje televizije O2 (danas ponovo B 92) zbog kršenja autorskih prava. U podužoj tužbi on je do tančina opisao kako je 2009. zajedno sa Ivanom Zeljkovićem osmislio kviz "A sad zvanično" (znanje-neznanje), a kao dokaz ponudio je mejlove sa sinopsisom koje je poslao tadašnjoj televiziji B 92. Na ime nadoknade za povredu autorskih prava, Bulić je tražio 8.000.000 dinara. Spor nije okončan, a ukoliko ga Bulić dobije, kako objašnjavaju pravni stručnjaci, B 92 će moći da tuži Ivanovića i traži nadoknadu štete jer je on u ugovoru o prodaji prava na kviz garantovao da se radi o originalnom autorskom delu na koje ima sva prava.

Prema ugovoru koji je Ivanović kao direktor firme "Pear creative production" potpisao sa tadašnjom O2, ali i fakturama isplate više je nego jasno da je on tuđu ideju i kviz prodao kao svoje. U tužbi koju je Bulić podneo Višem sudu kao dokaz on je podneo sinopsis emisije koju je osmislio, a koju je Ivanović besramno pokrao.

SVI GA ZNAJU KAO ZLU PARU

* Karijera puna skandala

* Karijeru TV voditelja započeo na Foksovoj televiziji "Keš taksijem"

* Popularnost stekao kao voditelj emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem"

* U emisiji se neprimereno šalio sa bolešću Siniše Mihajlovića, koji se bori protiv kancera

* Posle smrti Isidore Bjelice na skandalozan način skrnavio uspomenu na nju

* Tokom boravka na hrvatskom primorju, svojoj omiljenoj destinaciji, pozdravljao sa dva prsta

* Zamenik gradonačelnika Goran Vesić tužio Ivanovića zbog laži koje je izneo o Vesićevom letovanju

* Uvredio se što je UNS odbio da ga tretira kao novinara, već kao humoristu

 - Voditelj šeta ulicama grada u potrazi za potencijalnim takmičarima u ovom kvizu znanja i neznanja. Sa sobom nosi dve stolice i spisak pitanja. U momentu kada neko od prolaznika pristane da učestvuje u kvizu igra počinje. Stolice se rasklapaju, takmičar i voditelj sedaju jedan naspram drugog i studio prave na licu mesta - piše u sinopsisu Bulića.

Pročitajte još:

Komentari (3)

Dušan

02.10.2020 12:11

Lopovi mali najviše su krali.

Majkl

02.10.2020 16:07

Sposoban čovek

Majkl

02.10.2020 16:13

Nije čovek na vlasti a zarađuje možda kao i oni na vlasti