Vakcinacija vozača GSP-a na Sajmu
BeoInfo
Vakcinacija vozača GSP-a na Sajmu

BeoInfo

Vakcinacija vozača GSP-a na Sajmu, Foto: BeoInfo

Novinar Amadeo Rikući i njegov tim su već nekoliko dana u Srbiji. Kako kažu, lično su se uverili da je Srbija jedna od vodećih zemalja u Evropi po tempu vakcinacije.

Nakon Beograda, obišli su i Smederevo, gde su jednako oduševljeni slikom. Dugački redovi, koji za vrlo kratko vreme nestanu, ljubaznost i stručnost medicinskog osoblja, ostavljaju najveći utisak.

- Odlične su impresije, prosto sve funkcioniše u organizaciji uprave i prijavljivanje digitalno, preko kompjutera, do same vakcinacije, personala koji radi pa čak i na ovako malom mestu kakvo je Smederevo - objašnjava novinar RAI.

Upitan da uporedi sutuaciju u Italiji i Srbiji, Amadeo odgovara, da je vakcinacija znatno sporija u Italiji, i da se za sada vakcinišu samo prioretne grupe.

- U Italiji pa i u drugim Evrposkim zemljama se vodi kampanja za vakcinaciju koja se ne odvija željenom brzinom i svakako je sporije nego što je ovde. Koji su razlozi za to, ja ne znam da vam kažem, ali očigledno ovde to funkcioniše za razliku od naših zemalja gde to ne funkcioniše tako lako - smatra Rikući.

Italijanski novinar i njegov tim, nisu vakcinisani protiv kovid-19 i ne znaju kada će biti. Uz šalu, kažu da će se pre vakcinisati u našoj zemlji.

Pročitajte još: