poplave
Printscreen
poplave

Printscreen

poplave, Foto: Printscreen

Zbog rasta vodostaja i poplava u Srbiji vanredna situacija je uvedena u dvadeset opština, a juče su sve oči javnosti bile uprte u zaselak Živička nadomak Kraljeva, gde su pripadnici vojske i policije tragali za bračnim parom Radetom (80) i Smiljkom (80) Bogojević, koji su ostali zarobljeni u kući kada se Studenica izlila i potpuno opkolila njihov dom.

Nažalost, oko podneva beživotno telo žene, za koje se pretpostavlja da je zapravo Smiljkino telo, pronađeno je u vodi između dva drveta, dva kilometra od kuće Bogojevića. Tužna vest rasplakala je komšije porodice Bogojević, a kako su neki od njih za „Alo!“ naveli, iako su pokušali da ih spasu, Studenica je bila velika kao more, zbog čega je bilo nemoguće doći do nesrećnih penzionera.

poplave

Printscreen

poplave, Foto: Printscreen

- Ćerka ih je zvala oko pet ujutru i molila da dođe po njih kolima. Videla je da je đavo odneo šalu, međutim, oni su je uveravali da situacija nije opasna i da legne da spava. Onda je za nekoliko minuta, voda samo nagrnula, a njihova kuća se našla na sredini bujice. Kada je Smiljku i Radeta pozvao sin, oni se više nisu javljali - kaže za naš list uplakana komšinica porodice Bogojević.

Prema njenim rečima, iako hronični bolesnici, Rade i Smiljka su bili veoma vitalni, pa su se i pod stare dane bavili poljoprivredom.

- Nisu zaslužili ovakvu smrt! Bili su divni ljudi, uvek spremni da pomognu svakome. Uvek smo im govorili da nije trebalo da prave kuću pored reke, ali oni su tamo našli mir. Ovakve poplave ne pamtimo još od 1964. godine. Umalo da nastradaju i prve komšije Radeta i Smiljke, jedva smo ih izvukli traktorom. Ne dao bog nikom ovakvu nesreću - kazala nam je meštanka Živičke.

Pored Kraljeva, vanredna situacija je na snazi i na teritoriji sledećih mesta: Loznica, Prokuplje, Mali Zvornik, Krupanj, Osečina, Lučani, Mionica, Ljig, Ivanjica, Vladimirci, Gornji Milanovac, Trstenik, Blace; kao i na delu teritorija opština Ljubovija, Kosjerić, Arilje, Žagubica, Lajkovac, Koceljeva, Bajina Bašta i Despotovac. 

Pročitajte još:

 

Tagovi