Deca
Printscreen/youtube
Deca

Printscreen/youtube

 Foto: Printscreen/youtube

Petnaestoro mališana iz zaseoka Crčevo na Goliji skoro svakog dana ustaju pre zore i pešače 12 kilometara u jednom pravcu kako bi stigli u školu u okolini Novog Pazara.

Mališani pohađaju školu u Belim vodama.

Stefan Đoković kaže da se ponekad plaši.

- Hladno je. Ne bojim se mnogo, ja sam navikao. Al ponekad me je strah! Promrznu mi ruke. Bojao sam se prošle godine kada sam donekle išao sam, pa posle su se uklopila još dvojica moje braće, kaže Stefan.

Dečak kaže da se najviše plaši da "nešto ne izađe" ispred njega. On je objasnio da ima petoro mališana koji idu u ovu školu, a da on kreće u 5 ujutru od kuće da bi stigao u školu na vreme.

Otac dečaka Negovan Đoković kaže da postoji i bliža škola u Dugoj Poljani, za koju postoji prevoz, ali da su ovu u Belim Vodama izabrali jer se tamo uči srpski jezik. 

- Pa i tu drugu školu bi, možda, išli peške. Dođe taj autobus, ali kad padne sneg ne mora da dođe dok se ne očiste putevi. Deca onda čekaju, pa se vrate kući - objasnio je otac dečaka.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Darko

07.01.2021 12:59

E drzavo Srbijo! U toj skoli se ne uci Srpski jezik u drzavi Srbiji!?? Gde to ima samo u Srbiji. Da je Bosanski njega bi uveli odmah. Stidi te se!!!