STUDENT IZ SRBIJE U KANDŽAMA VLAŠKE MAGIJE "Ispod jastuka sam našao pramen kose i papirić sa slovom "S", a onda pero i crveni konac. Odmah sam otišao u crkvu"

Najviše ga zbunjuje da se ovakve stvari i dalje dešavaju u 21. veku.

Vidovnjak vračara
Vidovnjak vračara, Foto: Profimedia

Mnogi ljudi ne veruju da bilo kakav vid crne magije postoji, ipak ovaj mladić, osetio je to nažalost na svojoj koži.

NEDOSTATAK DOKAZA ZA SVIREPO UBISTVO?! Sud opet naložio dopunu istrage protiv Marjanovića

Vlaška magija spada u jedno od najegzotičnijih i najintrigantnijih pitanja kulturnog nasleđa Istočne Srbije. Magija kod Vlaha ima razne oblike i različite načine primene. Ona varira od sela do sela, ali suština je uvek ista, delovanje na sam tok ljudskog života. Naime, mladić je ispod jastuka pronašao na terasi stana u kome živi, pramen ženske kose, dok je ispod njegovog jastuka stajao papirić sa slovom "S". Iako se nije uplašio u prvom trenutku, strah se javio kada je u svojoj torbi zatekao crveni papir vezan crvenim koncem, a unutra su bila dva pera, crno i belo, kao i nacrtan pentagram.

- Pramen kose i papirić sa slovom sam odmah spalio. Međutim, dok sam ih palio, posekao sam se na upaljač i krv je kanula na kosu. Baš tog dana kada sam našao te predmete, raskinuo sam vezu sa jednom devojkom. Pomislio sam da je to možda povezano - priča I. K i dodaje da mu prijatelji nisu verovali dok im nije pokazao, ali još uvek ni sam nije mogao da poveruje šta mu se događa.

I. K. kaže da je odmah otišao u crkvu, kao i da je bio prilično uznemiren zbog celog događaja. Najviše ga zbunjuje da se ovakve stvari i dalje dešavaju u 21. veku.

- Moji prijatelji sa kojima živim u Studentskom domu nisu verovali dok im nisam pokazao. Svi su bili tu kada sam palio papir i videli su da sam se posekao. Čovek misli da živimo u civilizovanom društvu, a onda nađe ovako nešto. Nimalo prijatan osećaj, verujte mi. Umesto da spremam ispite, razmišljam kako da skinem crnu magiju. To je suludo - završava svoju ispovest I. K.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Jedno ne razumem
  22/10/2018 - 21:22
  Nazalost, istina je i znam da postoji. Samo jedno ne razumem, a to je kada ce moja zaova da shvati da sve sto pokusava da meni i njenom bratu ucini, da joj se odmah vrati? Razboli se jadna cim udari na mene.
 • Korisnik: Donatelo
  22/10/2018 - 20:56
  Baš me zanima šta su mu rekli u crkvi?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi