UREDNIK DNEVNIKA RTS O UPADU U ZGRADU TELEVIZIJE Išli su od sprata do sprata, ušao sam u režiju i rekao im da se zaključaju, a onda mi je Boško kazao jednu stvar!

Urednik Drugog dnevnika RTS Dušan Ubović opisuje čas upada demonstranata u Javni servis. Demonstranti su išli od sprata do sprata i došli na treći, gde su sedeli novinari, daktilografi, kao i Ubović.

Demonstranti upali u RTS
Demonstranti upali u RTS, Foto: Tanjug

"Obezbeđenje mi je javilo da demonstranti upadaju u zgradu. Krenuo sam liftom ka drugom ulazu iz Aberdareve ulice i video ih da utrčavaju. Vratio sam se nazad brzo i rekao kolegama iz režije da se zaključaju".

Ovako urednik Drugog dnevnika RTS Dušan Ubović opisuje čas upada demonstranata u Javni servis. Demonstranti su išli od sprata do sprata i došli na treći, gde su sedeli novinari, daktilografi, kao i Ubović.

Potom je, kako je objavljeno, počelo koškanje, dok je taj urednik razgovarao sa Obradovićem, a pored njih stajao čovek sa testerom u ruci.

 

- Sve vreme je ćutao i držao testeru. Mislio sam šta ako je upali, okolo je bilo mnogo ljudi, budala je uvek budala. A, kažu da upad nije bio nasilan. Kako to nije nasilje? To vam je isto kao kada vam neko upadne u stan, drži oružje i kaže: "Pokaži gde je zlato, neću ti ništa". Psihologija mase je strašna - kaže Ubović.

Pokušao je, kaže Ubović, da zaustavi Obradovića govoreći mu da neće proći, ali je onda došlo do guranja, neko ga je zakačio po leđima, a zatim je ramenom udario u zid.

RTS, upad, motorna testera
RTS, upad, motorna testera, Foto: Alo!

Demonstranti su krenuli dalje hodnikom, upali u tonski studio, odakle je Vladimir Mijaljević prenosio tenis i prekinuli ga.

Sledeća stanica im je bio urednik Zoran Stanojević. Obradović je tražio minute za opoziciju. Utom je stigla i policija, a i Drugi dnevnik se završio po planiranoj šemi, bez "nezvanih gostiju".

Ubović priča da, inače, insistira da prilozi sa protesta "Jedan od pet miliona" dobiju prostor.

 

- Izveštaji imaju od 1,5 do dva minuta i kada uporedim izjave koje mi pustimo, one su gotovo istovetne sa izborom koje napravi televizija N1. Žao mi je što neke kolege nisu pokazale solidarnost već su pozivali na upad u RTS - priča Ubović koji je u zgradi RTS bio 9. marta 1991. godine kada su bile demonstracije koje je vodio Vuk Drašković, u noći kada je bombardovan RTS, a 16 zaposlenih izgubilo život, kao i tokom petooktobarskog prevrata 2000. godine.

On poručuje da je posle nemilog događaja napravio Treći dnevnik, pa i vesti, a zatim pred zoru došao kući vraćajući film šta je sve moglo da se dogodi.

Zaposleni u RTS u nedelju su nastavili sa uobičajenim emitovanjem programa. Ispred zgrade bila je policija koja čuva televiziju.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: ognjen
  18/03/2019 - 22:50
  Obradović je pravi nasilnik
 • Korisnik: Luna
  18/03/2019 - 19:28
  Jezivo sta je ova opzicija napravila od jedne ugledne televizije terorisali su ljude koji samo rade svoj posao.
 • Korisnik: Luna
  18/03/2019 - 19:28
  Jezivo sta je ova opzicija napravila od jedne ugledne televizije terorisali su ljude koji samo rade svoj posao.
 • Korisnik: Aleksa
  18/03/2019 - 14:09
  Strasno, zao mi je ljudi koji su morali ovo da prezivljavaju na svojim radnim mestima, na poslu koji rade predano... Ovo je za svaku osudu, sramota opozicije!!!
 • Korisnik: Loki
  18/03/2019 - 13:57
  Boško je pravi divljak
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi