"ATEISTA HOĆE DA SLOMI CRKVU" Irinejev apel Đukanoviću: Ne čini dobro ni svojoj porodici, ni narodu!

Patrijarh Irinej se sreo sa predsednikom Vučićem, te su razgovarali o odnosima države Srbije i Srpske pravoslavne crkve, kao i o situaciji u Crnoj Gori.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Patrijarh je objasnio da je srpskom narodu u Crnoj Gori sada najteže.

- Srbima u Crnoj Gori nikad teže! Gore nego u Otomanskom carsrtvu! U vreme komunizma imali više respekta prema srpskoj crkvi, cilj je da se protera srpski narod! Jasno je da je plan da u Crnoj Gori više nema SPC i srpskog naroda, naglasio je Irinej i dodao:

- Da li predsednik Đukanović ima u vidu svoj narod i stanje koje je on stvorio u Crnoj Gori? Plan je da tamo više nema SPC. Apelujem i sa bolom u duši apelujem na Đukanovića da vidi šta radi, ne čini dobro ni svojoj porodici ni narodu. Jedan čovek koji je ateista hoće da slomi crkvu. Stanje je vrlo teško, molim predsednika Vučića da zaštiti srpski narod u Crnoj Gori.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Vučić je primetio da neki u crnogorskom rukovodstvu, kada se obraćaju inostranoj javnosti sa pritužbama da se Srbija meša u unutrašnje stvari, zaboravljaju da su se sami na najbrutalniji način umešali ne samo u unutrašnje stvari Srbije, već su srušili njen teritorijalni integritet i međunarodno pravo, tako što su priznali Kosovo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi