PATRIJARH Irinej: Nismo verovali da je Kačavenda pedofil!

Bile su razne priče o Kačavendi, međutim, priče uvek ima. Čim smo dobili dokaze, protiv vladike zvorničko-tuzlanskog preduzete su određene mere, odnosno penzionisan je, otkrio je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej
Sakupljali dokaze: Patrijarh Irinej, Foto: SPC

Poglavar SPC ovako je reagovao nakon što je đakon Bojan Jovanović, odnosno otac Serafim, u emisiji "Život priča" otkrio skandalozne detalje o tome kako je vladika Kačavenda silovao i zlostavljao decu, organizovao orgijanje u vladičanskom dvoru, učestvovao u švercu i podvođenju maloletnika, pa čak i u ubistvu bogoslova Milića Blažanovića.

- Nismo imali sva saznanja, ali smo ponešto čuli. Bojan Jovanović je neke od ovih tvrdnji iznosio i ranije. Međutim, kao čovek koji je napustio manastir i oženio se, u njegove tvrdnje se nije moglo u potpunosti verovati - rekao je Irinej, ali nije želeo da detaljno komentariše slučaj, niti da kaže da li su dokazi prosleđeni MUP-u, kao ni zašto je SPC trebalo toliko vremena da preduzme neke korake.

Kačavenda
Kačavenda, Foto: Zoran Ilić

Sa druge strane, otac Serafim tvrdi da je crkva još pre najmanje 15 godina bila dobro upoznata sa svim što se dešavalo u eparhiji koju je vodio Kačavenda.

-U više navrata sam se obraćao SPC i patrijarhu. Međutim, ništa nije preduzeto. Obraćao sa se i BIA, VBA, MUP, kabinetu Borisa Tadića, Tužilaštvu za organizovani kriminal... Nema institucije kojoj se nisam obratio i niko nije mrdnuo orstin - kaže on.

 • Korisnik: Bole
  21/11/2015 - 15:47
  Za silovanje dece je kazna penzionisanje, a da Kacavenda kojim slucajem nije u godinama ne bi bilo ni to.
 • Korisnik: PORODIČAN ČOVEK
  20/11/2015 - 22:05
  ETO POŠTENI PATRIJARH NE MOŽE DA POVERUJE ŠTA SE DEŠAVA. NAŽALOST IMA PUNO SLUČAJEVA DA SE SVEŠTENICI OGREŠE O NAROD. PREVIŠE PARA ,SAMO O PARAMA SE PRIČA ,KOLIKO JE KO DAO ZA SVEĆENJE VODICE,SVI IMAJU DOBRE AUTOMOBILE,DOBRE VEĆ IZGRAĐENE KUĆE ZA KAD ODU U PENZIJU ,KUPUJU STANOVE DECI DA IMAJU U NOVOM SADU KAD ODU DA SE ŠKOLUJU A NOVI SAD JE 10 KILOMETARA OD NAŠEG MESTA,JAKO MALO DUHOVNOSTI PUNO GRAMZIVOSTI.U MANASTIR KOVILJ STALNO DOLAZE MRAČNI TIPOVI SA DŽIPOVIMA.KATASTROFA PARE ,PARE,PARE
 • Korisnik: mickey6252
  20/11/2015 - 20:44
  Ako si pop i dokaze se da si pedofil, onda penzija. Ako za popa kazes da je jahac apokalipse, onda 100 dana zatvora. J..em te drzavo.
 • Korisnik: Rankoj
  20/11/2015 - 20:00
  Oпрости ми Боже што ћу грешан ово написати......Зар је могуће да наш Патријарх није знао шта се ради тамо где би требало да се моли Богу а не да се блудничи....Уосталом Версај у Бијељини морао је привући пажњу.......Боже драги поред оволико сиротиње они се бахато разбацују свим и свачим.......И хоће ли бити кажњен несуђени Патријарх за убиства и самоумибства, директно проузрокованих радњама несуђеног Патријарха Качавенде
 • Korisnik: Silvija
  20/11/2015 - 18:18
  Vasa svetosti,Vi nikome ne verujete pa ni Bogu !?Niste verevola vladici Artemiju pa ste zdusno ,svim ljudima i vernicima uz njega,dali anatemu! Vase iskljucivo verovanje,Jezuitima,Vatikanu i Vasa borba za ekumenizam,napravila je takav tektonski poremecaj u pravoslavlju Srbije da Crni Papa,moze da bude ponosan na Vas! Uzgred,ovaj mucenik,covek sluzbe i klera je jadnik zrtvovan ali ne od pravoslavlja vec od istih sluzbi,obrijanih masona! Zao mi dece i vernika,ali kada vidis greh UDRI !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi