Grčka, plaža
Shutterstock/Ilustracija
Plaža

Alo!/Masanori Jošida

Plaža, Foto: Alo!/Masanori Jošida

"Potrebna devojka za odlazak na letovanje na deset dana sa momkom od 36 godina. Imaće sve pogodnosti i još 500 evra za društvo. U julu idemo gde ona hoće, oko detalja ćemo se prethodno dogovoriti".

Mladići u Vrnjačkoj Banji love bogate gastarbajterke!

U Vrnjačkoj Banji poslednjih dana haraju mladići koji se udvaraju starijim gospođama koje su iz inostranstva doputovale na odmor u ovo lečilište.

- Vrnjačka Banja je postala meka za sve one mladiće koji vole starije dame! Oni svakodnevno spopadaju bogate gastarbajterke, koje neretko padaju na njihov šarm. Svakodnevno ih viđamo kako se šetaju i obilaze kafiće i restorane - kaže jedan od meštana za „Alo!“.

 Ovo je samo jedna u moru ponuda za besplatno putovanje, kojima su domaći internet oglasi poslednjih dana preplavljni. Međutim, ako se javite na neki od njih, kao što je to redakcija "Alo!" učinila, glas sa druge strane slušalice tražiće od vas da prethodno ispunite određene uslove.

- Sve što piše u oglasu je istinito, ali prvo pošaljite sliku, pa možemo da razgovaramo oko detalja. Moram da vidim kome ću pružiti luksuz, neću baš svakog da vodim - rekao nam je promuklim glasom muškarac koji se predstavlja kao gastarbajter iz Beča.
Međutim, pored oglasa kojima se pripadnicama lepšeg pola nude potpuno besplatna luksuzna putovanja, ima i onih u kojima se traže devojke ili žene u poznim godinama kako bi bile idelano društvo slobodnim muškarcima.

Prostitutka, seks, prostitucija

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

- U potrazi sam za devojkom koja bi putovala samnom u Sutomore. Radim kao tapetar i na kolektivnom sam odmoru od 19. jula. Plaćam smeštaj i prevoz, a ako se odlučiš da putuješ sa mnom, ponesi 100 evra da ti se nađe - rekao nam je mladić iz Kraljeva.

Pročitajte još:

Psiholog prof. dr Radomir Čolaković navodi za „Alo!“ da se iza ovakvih oglasa najčešće kriju prevaranti i psihopate, koji na suptilan način pokušavaju da dođu do žrtve.

- Naravno da vas niko neće voditi da za džabe gledate u more i zvezde! Nikada ne bih preporučio devojkama da se javljaju na ovakve oglase, jer se iza njih često kriju prevaranti, koji pokušavaju da vrbuju devojke u belo roblje. Svakako, po sredi je jedna vrsta prostituisanja, jer devojka koja navodo besplatno dobija smeštaj i put, na taj način prodaje svoje vreme i ide u nepoznato u kome se jedino pita upravo čovek koji joj sve to omogućuje - kaže dr Čolaković.

Autobus, trolejbus

Alo!/Masanori Jošida

Međutim, naš sagovornik ističe da iza ovakvih oglasa ponekad stoje i ljudi koji su otuđeni od okoline u kojoj žive, a koji nemaju zle namere.

- Osobe koje traže nekog nepoznatog da bi sa njim putovale uglavnom imaju lične probleme. Putovanje u dvoje oni vide kao zadovoljavanje praktičnih potreba - navodi Ćolaković.

Granični prelaz sa Hrvatskom

Tanjug/Zoran Žestić 26.9