Inficirani lekari i medicinske sestre u Ćupriji!

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na koronavirus pozitivno devet zdravstvenih radnika te regionalne ustanove - jedan lekar je preminuo, petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali na kućnom lečenju.

Bolnica
Bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

"Inficirani lekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice", rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.

On je precizirao da je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović" i KBC "Zemun" troje lekara, dok je jedan lekar u kućnoj izolaciji.

Dvoje medicinskih tehničara - sestara takođe su na lečenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom lečenju i pod nadzorom.

Preminuli lekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćuprije i imao je srčano vaskularnih problema.

"Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati", rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osećaju se dobro".

"Većina inficiranih lekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdrastvenom ustanovom", rekao je Gajić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi