ČUDO U MANASTIRU SVETI LUKA U BOŠNJANU KOD VARVARINA Ikone plakale na Vaskrs! (FOTO)

Nekolicina vernika i monaštvo Manastira Sveti Luka u Bošnjanu nedaleko od Varvarina juče, na drugi dan Vaskrsa, svedočili su velikom čudu

Otac Luka
Otac Luka, Foto: Alo.rs

Pre samog početka liturgije iz očiju na ikonama Svetog Luke i Svetog Alekseja Carevića, koje se nalaze u crkvi posvećenoj istom svetitelju u blizini tog manastira, potekle su mirotočive suze, dok se svetinjom proširio miomiris.

- Bilo nas je desetak u crkvi u momentu kada se to desilo i taj događaj je bio zaista neverovatan, velika blagodat! To je nešto što ne može da se opiše rečima, naročito što dolazi baš u trenutku ove nezapamćene krize i kada smo zbog celokupne situacije Vaskrs ove godine proslavljali kako smo proslavljali. Kada su ikone zaplakale, zavladala je velika radost u svetinji, osetio sam spokoj posle toliko dana straha i neizvesnosti zbog epidemije i svega. Svi vernici odmah su prišli da celivaju ikone, da pomirišu miro i pomole se. Posle toga održana je veličanstvena liturgija. Ovaj dan nikada neću zaboraviti - preneo je juče svoje utiske za „Alo!“ jedan od vernika.

Ikona
Ikona, Foto: Alo.rs

Monah Luka iz Manastira Svetog apostola i jevanđeliste Luke naveo je za naš list da to nije prvi put da pomenute ikone u Sabornoj crkvi posvećenoj Svetom Luki mirotoče, ali da je svakako jučerašnji događaj imao ogromnu težinu i nosio snažnu poruku da je i u ovim teškim i izazovnim vremenima Bog uz nas.

- Kada na velike praznike kakav je ovaj i u vreme velikih nevolja ikone mirotoče, pokazuje nam se blagodat i milost Božja, šalje nam se poruka da moramo istrajati u našim naporima i nipošto ne odustajati. Ikone su odjednom počele da mirotoče pre početka svete liturgije, miris se proširio po svetinji, svi su videli i osetili miris, nije bilo potrebe da se na to skreće pažnja. Zahvalan sam Bogu na svemu - navodi otac Luka.

Ikona
Ikona, Foto: Alo.rs

- Od 2002. godine ikona Svetog Luke mirotoči, a ikona novomučenika Carevića Alekseja Romanovog od Božića 2006. Više puta godišnje one mirotoče, nekada pet-šest puta, nema pravila kada se to dešava, jedino pravilo koje znamo je da ikona Svetog Luke treba da bude okićena svežim cvećem, zato cveće menjamo na svakih deset dana. Poslednji put su mirotočile obe za Svetog Savu - ispričao nam je monah Luka.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Mила
  22/04/2020 - 19:43
  Демони показали своја чуда, а попови умислили да је Божије чудо, па се још и обрадовали. Страшно! Зашто би Бог изводио таква крајње бесмислена чуда? Какво би наравоученије таквог чуда било? Јасно је да је такво чудо демонско, а како и не би било, када се у цркви директно крши 2 Божија заповест, која каже Не гради себи лика резана, нити какве слике!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi