Igor Jurić
Alo / Nenad Vujanović
Igor Jurić

Alo / Nenad Vujanović

Igor Jurić, Foto: Alo / Nenad Vujanović

- Kada "okačite" fotografiju vašeg deteta na društvenu mrežu , budite svesni toga da ste u opasnost doveli svoje dete. Možda ćete kao ova majka pronaći upravo svoje dete na nekom od pedofilskih sajtova, možda će dete biti i našminkano (iako to niste uradili ali postoji photo shop) , jer se baš tako našminkano sviđa nekim čudnim, starijim čikama... Onda ćete pročitati na stotine komentara kako je vaše dete, slatko, kako ima divne usne, u stvari totalno je "sexi" - napisao je Jurić uz priloženu fotografiju devojčice, na kojoj se vide i komentari.

Zatim je posavetovao roditelje:

- Zato, pre svakog objavljivanja na Instagramu, Fejsbuku ili nekoj drugoj mreži, samo da bi se pohvalili kako imate predivno dete , razmislite da li je to dobar potez...

Upravo ovo se dogodilo jednoj majci od 29 godina, Amandi Morga, koja je slike svoje bebe pronašla na stranici za dečiju pornografiju, a tu vest, koju je juče prvi objavio portal Telegraf.rs, podelio je danas Igor Jurić kao upozorenje za sve.

Koristite li društvene mreže?

 

Dok je na društvenim medijima srećno pokazivala svoju predivnu ćerku, Amanda nije ni slutila da je njeno dete u velikoj opanosti. Kasnije je otkrila da su slike njene bebe podeljene na "slatkoj stranici za bebe" na Facebooku i Instagramu. U početku je mlada majka mislila da su te stranice bezopasne. Međutim, nije bilo tako.

Roditelji koji su pokušavali da zatvore stranicu koja koristi pedofilske sadržaje brzo su alarmirali Amandu da se slike njene ćerke koriste na užasan način.

Ne samo da je su ukradene tri slike njene bebe, već su fotografije i izmenjene, pa je izgledalo da je njena devojčica našminkana.

- Plakala sam 45 minuta kada sam to saznala. Mislila sam da sam za sve kriva. Ne spavam uopšte zbog toga kako treba. Komentari za moju ćerku su još i bili blagi, ali za ostalu decu... To je bolest - rekla je Amanda.

Ona je upozorila roditelje da čuvaju privatnost svoje dece, i da nikako ne postavljaju fotografije nage dece ili dece koja su u kadi dok se kupaju.