Humanitarna trka za valjevsko porodilište
Promo
Humanitarna trka za valjevsko porodilište

Promo

Humanitarna trka za valjevsko porodilište, Foto: Promo

Prošle godine je udruženje „Rodi se na lepom mestu“ pokrenulo kampanju, a u petak je na Divčibarama održana prva revijalna trka, na kojoj je prikupljeno neverovatnih 121.000 dinara.

Pročitajte još:

Trku su organizovali Skijaški savez Srbije i „Divčibare ski-resort“, a u vožnji paralelnog slaloma takmičilo se 39 skijaša. Snage je odmerilo čak devet žena i 30 muškaraca, a pobednici su bili i adekvatno nagrađeni.

Kako uplatiti pomoć

Svi koji žele da pomognu u opremanju odeljenja ginekologije, to mogu da učine uplatom na račun Udruženja „Rodi se na lepom mestu“:
Dinarski račun: 265691031000090794
Devizni račun: RS35265100000021220159.

- Ovu trku smo posvetili vrednostima koje lično vrednujemo i u čije aktivnosti smo se rado uključili - lično kao građani grada Valjeva i kao firma koja ima razvijenu svest o društveno odgovornom poslovanju. Kada je udruženje „Rodi se na lepom mestu“ pokrenulo kampanju, odmah smo počeli da razmišljamo kako možemo da doprinesemo ovoj akciji, pa smo odlučili da zajedno sa Skijaškim savezom Srbije organizujemo prvu trku na stazi, a da sav novac uplatimo Udruženju - rekao je Časlav Maksimović, direktor „Divčibare ski- resorta“.

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu i inicijator Udruženja „Rodi se na lepom mestu“, rekao je da se članovi vode inicijativom da stvore dobre uslove na odeljenju za mame i bebe.

Humanitarna trka za valjevsko porodilište

Promo

Humanitarna trka za valjevsko porodilište, Foto: Promo

- Želimo da omogućimo novim generacijama da imaju zdravstveni sistem koji je siguran, savremen i efikasan. Takođe, nastojimo da naše medicinsko osoblje s odeljenja dobije najbolje uslove za rad - istakao je dr Dimitrijević.