Vojska Srbije
Tanjug/Tara Radovanović
Vojska Srbije

Tanjug/Tara Radovanović

Vojska Srbije, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ante Kotromanović, bivši ministar odbrane u vladi Zorana Milanovića, izjavio je da bi da je sada ministar smatrao velikim porazom vojnu nadmoć Srbije, koja je u poslednje tri godine, kako je priznao, znatno ojačala u odnosu na HV.

Hrvatska vojska

EPA

Hrvatska vojska, Foto: EPA

- U moje vreme držali smo korak i ravnotežu. Upravo zbog naših planova verujem da je i Srbija krenula u nove nabavke oružja. I oni su pratili nas, kao što mi pratimo njih. U javnosti su govorili da se Hrvatska naoružava i odlučili su da kontriraju, pa su uspeli da nabave mnogo oružja. U međuvremenu su razvili i dogradili vlastitu vojnu industriju, što je legitimno, i sad se modernizuju. To i mi moramo uraditi, pametno i ciljano, bez emocija. Nama kao članici NATO, a budući da razvijamo drukčiji i moderniji model oružanih snaga, Srbija realno nije pretnja, ali u uslovima novih geopolitičkih odnosa moramo ulagati u vlastitu odbranu i bezbednost - kazao je Kotromanović.

Preporučujemo:

Komentari (1)

keja

30.07.2020 08:28

Boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka. Niti jedan uspjeh ne ovisi isključivo o sredstvima i alatima kojima raspolažemo, već o našem umijeću, odlučnosti, hrabrosti, upornosti i trudu koji uložimo. Početkom Domovinskog rata 1991. Srbi su imali puno više tehnike i oružja, ali pobijedilo ih je hrabro hrvatsko srce i bezuvjetna ljubav prema svom narodu i svojoj Domovini!