RODITELJI SUMNJAJU NA TROVANJE Haos u beogradskoj osnovnoj školi: Osnovcima pozlilo posle ručka, nisu mogli da HODAJU!

Roditelji tvrde da su se prvi simptomi pojavili ubrzo nakon što su decu doveli iz produženog boravka

Beograd, škola, đaci
Beograd, škola, đaci, Foto: Alo!/Dejan Briza

Najmanje 20-oro dece razbolelo se sinoć po povratku iz produženog boravka OŠ "Radoje Domanović" sa Novog Beograda!

Roditelji tvrde da su se prvi simptomi pojavili ubrzo nakon što su decu doveli iz produženog boravka. U slučaju jednog oca - oko 16 sati.

- Moja ćerka (7) je jedna od brojne dece koja su se javila sa istim problemom - naglim povraćanjem i dijarejom. Već oko 18 časova potpuno je dehidrirala. Odveli smo je u privatnu zdravstvenu ustanovu gde nisu mogli da joj pronađu venu. Sve su joj vene bile prazne. Do tri, četiri sata jutros bili smo u bolnici, a ona je za to vreme primila tri infuzije - rekao je otac B.S.

Iz razgovora sa roditeljima drugih prvaka i još nekoliko iz svoje zgrade B.S. je saznao da je veliki broj mališana imao iste simptome. Neka među njima nisu mogli da hodaju od malaksalosti, a roditelji sumnjaju da je broj dece i veći od 20-ak.

- Već oko 18.30 roditelji su počeli da se javljaju na Viberu. Ja imam još jedno dete, mlađe, a da je u pitanju virus, s obzirom na to kako je munjevito reagovao na mojoj ćerki, pretpostavljam da bi isto tako "slomio" i mlađe dete - dodaje otac i ističe da mu je devojčica bolje, ali da mora da primi još jednu infuziju.

Isti ručak - testeninu u sosu sa mesom - pojeo je i sin žene A.M.

- Kod nas nije bilo tako intenzivno i nismo išli u bolnicu. Imao je iste simptome kao i svi: dijareja i povraćanje. Koliko sam čula, u školi su danas počeli da dele posude za ispitivanje stolice - rekla je majka.

Direktor škole Goran Šobotović je preko sekretara škole poručio da su informacije o trovanju lažne.

- To nije tačno. Nikakvog trovanja nije bilo - preneo je sekretar škole i dodao da je u pitanju "stomačni virus koji je naročito 'uhvatio' peti i šesti razred".

Šta se zaista desilo utvrduće Sanitarna inspekcija.

- Prijavljen nam je slučaj u OŠ "Radoje Domanović" i inspekcija je u toku. U saradnji sa Gradskim zavodom ispitujemo šta se desilo, ali Vam u ovom trenu ne mogu ništa više reći - rekao je Radosav Mitrović iz Odseka za sanitarni nadzor.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi