Duško Radović
Privatna arhiva
Duško Radović

Privatna arhiva

Obnovljen mural Duška Radovića, Foto: Privatna arhiva

Bezumnici koji su crnom farbom uništili najlepše beogradske murale verovatno nikada nisu ni znali na kakve veličine udaraju. Pitanje da li su i znali da je Duško Radović bio duša Beograda, da li su ikada pogledali neki film, predstavu ili seriju sa Borom, Radmilovićem, čuli pesmu Nade Knežević... A pomenuti su bili krivi samo zato što su navijali za Partizan. Ogrešili su se u očima divljaka koji su na sebe uzeli da prepravljaju istoriju, pa ako ostanu nekažnjeni i budu nam i dalje određivali šta je dozvoljeno u ovom gradu a šta ne, ni mi nismo ništa bolji od njih.

Reditelj Miloš Radović, sin legendarnog Duška Radovića, poželeo je juče ujutru u razgovoru za "Alo!" da se uništeni mural njegovog oca obnovi, a želja mu je već sinoć bila ispunjena. Autori murala, momci iz grupe "Grobarski treš romantizam" nisu sedeli skrštenih ruku i ubrzo su na uglu Dobračine i Gospodar Jevremove oslikali novi mural sa likom Duška Radovića. 

Miloš Radović

FOTO: Tanjug

Miloš Radović, Foto: FOTO: Tanjug/Tanja Valic

- Samo da ne bude uzaludno, da ga neko ponovo ne uništi. Mada me ništa više ne može iznenaditi - naveo je Miloš za naš list.

Fudbaler Partizana Dragan Mance, koji je 1985. tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, takođe se našao na meti huligana, koji su i njegov lik oskrnavili crnom farbom. Njegov brat Goran Mance nije krio svoje ogorčenje.

- To je sramota i neviđeni skandal. Ne radi se ovde samo o mom Draganu, već ne mogu da shvatim da je neko prešarao grafite Bore Todorovića i Duška Radovića. To su ljudi koji su u svojim oblastima zadužili ovaj grad i zemlju. Zaista mi nije jasno. Evo, ja sam partizanovac celi život, Dragan je igrao u Partizanu, a meni bi bila čast da prođem pored nekog tako lepog grafita poznatog zvezdaša. Ne bi mi palo na pamet da okrenem glavu, a kamoli da ga išaram - ogorčen je Goran.

Komentari (3)

Milan

22.01.2018 13:15

Nadam se da ce uspeti da ponovo oslikaju sve murale,nisam znao da je Miša sin Duška Radovica...

Ratko

22.01.2018 14:12

To su ti nasi navijaci koji neznaju ni da citaju a kamo li da znaju ko su legende grada. Oni nevole ni sebe pa kako bi cenili nekoga ko je ostavio traga i bice zauvek legende a ovi ce biti i ostati dno dna ovoga naroda o njma se nikade nista nece znati jer su nebitni samo im niko nije javio!

nikola

23.01.2018 02:10

slikajte sta hocete al bez navijackih boja... ako u mural uneste navijacku crtu, onda ocekujte da se prema njima ponasa navijacki. Nemojte sakrivati navijanje iza tamo neke kvazi umetnosti... Vecito se krijete iza necega, te iza pokojnika, te iza umetnosti.. misevi