ČIM VUČIĆ PADNE, SVE ĆU VAS MOTKAMA NAJURITI! Grigorije nakon svete arhijerejske liturgije u Žiči izjurio kao furija, pa udario na svoju braću!

„Čim Vučić padne, klaću vas jednog po jednog! Ma ima motkama da vas najurim sve, a to će biti brzo, videćete!“.

Vladika Grigorije
Vladika Grigorije , Foto: SPC

Ove pretnje nije izgovorio neki opozicionar obraćajući se članovima ili simpatizerima SNS-a posle žestoke pijanke u kafani, iako na prvi pogleda možda deluje tako. Te su reči episkopa nemačkog Grigorija koji se na taj način obratio svojoj braći vladikama! Nije ih ni izgovorio tokom žustre političke rasprave koju su vodili, već nakon svete arhijerejske liturgije koja je služena u Žiči, u sklopu velike proslave povodim obeležavanja jubileja 800 godina autokefalnosti SPC, saznaje „Alo!“ od izvora u vrhu Srpske pravoslavne crkve.

A da je to tačno, posvedočila su za naš list i dvojica uglednih episkopa kojima su pretnje bile upućene (imena poznata redakciji)...

 

Grigorije je, prema rečima našeg izvora, bio besan jer je neposredno pred liturgiju saznao da će narednog dana na svečanoj akademiji u Centru „Sava“ na predlog patrijarha a odlukom Sinoda biti definitivno biti dodeljen Orden Svetog Save prvog stepena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, sa čijom politikom se, prema sopstvenom priznanju, nikada nije slagao...

- Grupa arhijereja, među kojim su bili i neki članovi Sinoda, iz manastira izlazili su u tišini, a Grigorije je za njima izjurio kao furija, stao ispred njih, maltene blokirajući im prolaz i besno kazao da će ih kada padne Vučić, klati jednog po jednog i terati motkama. On, naravno, nije mislio bukvalno da će klati nego penzionisati, uništiti aferama i slično... - naveo je naš izvor.

Vladika na kog su se pretnje odnosile za naš list rekao je da je bio šokiran i zatečen, kao i da ni on niti bilo ko drugi na skandalozne reči nije odgovorio...

Grigorije sa vladikama u Žiči
Grigorije sa vladikama u Žiči , Foto: SPC

- Ostali smo bez teksta, ali nije bilo ni vremena za reakciju. On je to besno rekao, onda se okrenuo i uleteo u auto koji je već bio spreman. Strašno je što je pretio braći ispred takve svetinje i u danu kada smo slavili ono što nam je naš Saveti Sava obezbedio, ali nije to neočekivano od njega, svašta je on nama govorio i tokom Sabora u maju... Ali ne bih detaljisao, te stvari urušavaju ugleda naše svete crkve - kazao je ovaj episkop.

Analitičar Branko Radun primetio je da je pretnje koje je Grigorije uputio svojoj braći po Hristu, već ranije čuo od nekog nepolitičara...

- Grigorije vam je Jovo Bakić u mantiji! Bakić je pretio pristalicama i funkcionerima SNS-a da će ih juriti motkama po gradu, tako da ga je ovaj iskopirao i čak prevazišao! Meni je teško da poverujem da je on zaista rekao tako nešto, ali znajući da je čovek koji često ulazi u konflikte s drugim vladikama, siguran sam da je tu bilo nešto. On ima velike ambicije i pokušava da ih ostvari političkim delovanjem, a znamo da je još Tadić pokušavao da ga nametne kao idealnog kandidata za budućeg patrijarha - komentariše analitičar.

Grigorijeve političke izjave:

* „Nikad nisam bio u saglasnosti s ideologijom koju je zastupao Vučić“

* Na pitanje šta ima protiv Vučića, jednom je odgovorio: „Ništa efikasno“

* „Opoziciji treba da bude cilj da smeni sistem kako bi uspostavila zajednicu u kojoj svaki čovek ima pravo na dostojanstvo i slobodu mišljenja“

* „Dodela ordena Vučiću greška koja ne poštuje veličinu jubileja“

 Bonus video

 

Povezane vesti

 • Korisnik: miki
  22/11/2019 - 16:59
  Sta trabunja,pa nije u stanju u sopstvenom dvoristu(Minhen,Berlin,Hanover) da ocisti dvoriste od samozivih popova i jos vise od njihovih pohlepnih popadija. Trla baba lan!!!
 • Korisnik: sara
  22/11/2019 - 13:53
  Bruka i sramota!!!. Da li ove reči dolikuju jednom episkopu i pre svega svetovnom čoveku, koji se posvetio Bogu!!!. Da veruje u Boga, ne bi bio toliko impulsivan i ne bi padao tako lako u delirijum!!!. Treba pod hitno razrešiti svetovne dužnosti.
 • Korisnik: Branka Met
  22/11/2019 - 11:27
  Od kada sveštena lica imaju zadatak da se bave politikom? Ako hrvatski kler ima zadatak da veliča NDH i blati i huška Hrvate protiv Srba, zar pravoslavni sveštenici treba da dele narod. Gdin Grigorije može da bude pristalica Demokratske stranke (zapravo Borisa Tadića), ali to ne znači da svoj privatni stav treba da manifestuje u crkvi. Gdin Grigorije ili ste božiji glasnik ili političar. Izjasniti se više!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi