Grčka, more
Shutterstock
Grčka, more

Shutterstock

Grčka, more, Foto: Shutterstock

Potrudili smo se da rešimo to pitanje, jer se puno ljudi okupilo na granici i čeka da uđe u Grčku – rekao je Theohari.

Prema rečima ministra turizma, postoji i intervencija premijera Kiriakosa Micotakisa

Premijer Kiriakou Mitsotakis o tom pitanju rekao:

Problem sa turistima iz Srbije nastao je u ponedeljak ujutro, a u Vladinom glasniku u nedelju uveče objavljeno je da grčka carina i policija nisu dozvolili građanima trećih zemalja da uđu u Grčku.


Kako je ministar turizma objasnio tokom jučerašnje posete aerodromu "Makedonija", to je bilo ohrabrenje i odluka Evropske unije da se dozvoli transfer zemljišta u kopnenim putovanjem građanima 27 zemalja koje učestvuju na poznatoj listi sigurnih destinacija, plus Norveške, Islanda, Švajcarske i Lihtenštajna.

- Tada smo to jednostavno primetili. Očigledno je da je preduzela sama Evropska unija i da ima veze sa zdravljem –dodao je.

Kako je rekao Theoharis, prenosi makthes.gr, ograničenja za države na prostpru zapadnog Balkana i dalje će se primenjivati, osim zaSrbiju. "Rešenje koje će se dati danas odnosi se samo na Srbe, jer je tako odlučeno posle četvorodnevnog sastanka premijera, koji je tada najavio interesovanje turista i to što su mnogi planirali svoj odmor. Odluka Evropske unije je validna, a Srbija je samo poseban slučaj."

BONUS VIDEO: 21. juna izađite i glasajte za našu decu