Srbi na granici sa Grčkom
Youtube/Printscreen
Srbi na granici sa Grčkom

Youtube/Printscreen

Srbi na granici sa Grčkom, Foto: Youtube/Printscreen

Kako se saznaje, u pitanju su pravila koja je Evropska Unija nametnula Grčkoj.

Uprkos brojnim zvaničnim najavama koje traju još od druge polovine maja da će srpski državljani moći bez testa i karantina već od 15. juna da uđu u zemlju, Grčka ipak nije dozvolila prijem srpskih turista.

Štaviše, čini se da su i srpske vlasti ostale zatečene ovom odlukom, a mnogi su optimistični i smatraju da će prijem srpskih turista biti omogućen noćas od 23 časa.

Srbi na granici sa Grčkom

Youtube/Printscreen

Srbi na granici sa Grčkom, Foto: Youtube/Printscreen

Poslednja zvanična odluka, koja je objavljena i na zvaničnom sajtu Konzulata Srbije u Solunu jeste i ona koja se odnosi na Službeni glasnik Grčke zbog koje se to čini malo mogućim.

- Prema najnovijoj odluci objavljenoj u Službenom glasniku Grčke, produžene su važeće mere režima ulaska u Grčku do 30. juna 2020. godine. Ovo praktično znači da turisti iz Srbije u Grčku mogu ući tek posle 1. jula 2020. godine.

BONUS VIDEO: Vučić na mapi

 

Komentari (2)

Miroslav

15.06.2020 19:53

Kad je CG zabranila ulazak građana RS svašta se pisalo a sad kad grčka ne da da se uđe iz RS ništa muk....a od ponedeljka može se u CG

Mik

16.06.2020 11:05

Zasto Srpska vlada ne uvede reciprocitet,sa evropskom unijom mora da postoji iskljucivost,kako vi nama tako mi vama....ali neko nema m.da da bude dosledan ponosnom Srpskom narodu ...jer ga ne vidi tako