gužva, kolaps
Printskrin
gužva, kolaps

Printskrin

gužva, kolaps, Foto: Printskrin

Zbog radova na rekonstrukciji Savskog trga i gradnje obodne saobraćajnice, od subote do 30. marta biće zatvorena Karađorđeva ulica, na delu od Nemanjine do Ulice Mihaila Bogićevića. Ukida se i stajalište "Savski trg", pa će linije javnog prevoza voziti izmenjenim trasama.

Vozila sa linija 78 i 83 će ka Trgu Slavija, posle Brankove ulice skretati u Kraljice Natalije, a onda voziti kroz Kneza Miloša do Nemanjine, ka Slaviji. U povratku, iz Nemanjine će skretati u Gavrila Principa, pa će ići Pop Lukinom do Brankovog mosta i dalje redovnom trasom.

Autobusi 46, 51, 91, 92, 511, 551, 553, 601 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem, Balkanskom do stajališta "Nemanjina", koje će obavljati funkciju dolaznog stajališta.

Vozila sa prigradskih linija, iz Obrenovca, Lazarevca, Sopota i Mladenovca u smeru ka BAS-u će saobraćati novim Bulevarom Vudroa Vilsona, a poslednje stajalište biće "Durmitorska". Novim bulevarom voziće i u pravcu ovih opština, a uspostavlja se privremeno stajalište u Ulici Nikolaja Kravcova, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 30 metara ispred raskrsnice sa Savskom ulicom.

Tramvaji sa linija 7 i 9 voziće preko Mosta na Adi, odnosno saobraćaće Savskom, Bulevarom vojvode Mišića, Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

Linija 11 će ići Starim savskim mostom, Zemunskim putem, Ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

Iz Sekretarijata za javni prevoz preporučuju putnicima koji su za vezu sa Ušćem i Ulicom Milentija Popovića koristili linije 7 i 9 na stajalištima na Savskom trgu da kao alternativu koriste liniju 11 na stanici "Ekonomski fakultet" na ulazu u BAS.

Putnicima koji su koristili linije 78 i 83 za vezu sa BAS, najbliže stajalište u smeru ka Novom Beogradu je u Balkanskoj, kao i u Gavrila Principa u zoni Kameničke ulice. Za pravac ka Slaviji, najbliža stanica je "Kneza Miloša" u Nemanjinoj ulici.

Druga mogućnost je presedanje sa ove dve linije na tramvaj 11 u zoni TC "Ušće" ili na stajalištima "Brankov most" u Brankovoj ulici. Inače, tokom radova, linija 11 biće pojačana.

Tagovi