Subotica
Privatna arhiva
Subotica

Privatna arhiva

Subotica, Foto: Privatna arhiva

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, je istakao da će zahvaljujući brzoj reakciji Grada, koji je pokrenuo liniju za proizvodnju dezinfekcionog sredstva u Bajmoku, sve ustanove i institucije na vreme i potpuno besplatno dobiti ovaj dragoceni rastvor.

Pre neki dan dezinfekciona sredstva smo predali brojnim udruženjima u Subotici kako bi uspeli da na vreme dezinfikuju prostorije u kojima borave i na taj način ih koliko-toliko učine bezbednim – izjavio je gradonačelnik Laban.

Subotica

Privatna arhiva

Subotica, Foto: Privatna arhiva

Laban se zahvalio i donatorki koja je poklonila zaštitne maske koje će, kako je rekao, biti podeljene građanima.

- Ovom prilikom bih se zahvalio još jednoj kompaniji koja posluje u našem gradu, a to je Centar Istok – robna kuća, "Rafflescity". Gospođa Wang Ai Jun nam je iz bratske i prijateljske zemlje Kine donirala oko 15.000 maski koje ćemo takođe donirati građanima - istakao je Laban.

Podela dezinfekcionih sredstava zgradama počeće sutra, najavio je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, dodavši da su upravnici stambenih zajednica o tome već obavešteni.

Subotica

Privatna arhiva

Subotica, Foto: Privatna arhiva

- Sredstva koja služe za za dezinfekciju podova, stepeništa, gelendera i drugih prostora podeliće se besplatno - naglasio je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, uprbanističko planiranje i stanovanje

Trenutno je na raspolaganju 15.000 litara natrijum-hipohlorita, a kako najavljuju nadležni, proizvodnja se nastavlja.