Grad i oluja pogodili severozapad zemlje! Vojvodina ne strahuje samo od Save (FOTO)

Vojvodina Meteo/ Miroslava Obadić/ B. P. | vesti 2019-05-13 21:59:04 2019-05-13 21:59:04

Na nebu sevnulo 1000 munja

Tanjug/Jaroslav Pap

Nevreme sa gradom, jakim i olujnim vetrom i obilnom kišom pogodilo je danas u kasnim poslepodnevnim časovima delove Bačke, navodi portal Vojvodina Meteo.

Pročitajte još:

- Jak razvoj konvektivne oblačnosti na području Bačke uslovljava pljuskove sa grmljavinom, ali i lokalnu pojavu grada i olujnog vetra. Više od hiljadu munja zabeleženo je u Vojvodini u periodu od dva sata. Prema dojavama naših pratilaca, po Bačkoj dejstvuje i protivgradna zaštita. Oblačnost se u jugoistočnoj struji premešta dalje na severozapad - objavio je Vojvodina Meteo tim.

Prema vremenskoj prognozi za Vojvodinu i Beograd portala vojvodinameteo.rs u naredna tri dana zadržaće se pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, a naročito tokom noći ka utorku i tokom jutra, i potom ponovo u večernjim časovima. Vetar umeren, severnih smerova.

U drugom delu sedmice treba očekivati veći porast vodostaja Save i Tamiša, a potom i Begeja i Tise, obzirom da se i u rumunskim Karpatima očekuju lokalno obilnije padavine. Takođe, očekuje se porast podzemnih voda, pa će na području Vojvodine postojati mogućnost za plavljenje podruma, i svakako stajaće vode na njivama, zbog veće količine padavina za kraći period-navedeno je na vojvodinameteo.rs

U utorak i sredu hladnije uz povremenu kišu

U Vojvodini se u utorak i sredu zadržava pretežno do potpuno oblačno vreme, ali uz priliv hladnije vazdušne mase, pa će temperature biti u padu. U utorak i sredu dnevne temperature kretaće se između 14 i 17 stepeni, što su temperature ispod do znatno ispod normale.

Sreda bi prema aktuelnim procenama mogla proći u većini krajeva Vojvodine ipak u znaku suvog, ali oblačnog i tmurnog vremena. Nova „runda“ padavina u Vojvodinu bi stigla tek tokom večeri, dok bi četvrtak ponovo doneo više kiše - piše portal vojvodinameteo.rs.

Expand player
Pogledajte više