Šoping groznica
Tanjug Rade Prelić
Šoping groznica

Tanjug Rade Prelić

Šoping groznica, Foto: Tanjug Rade Prelić

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima kupci su od ranog jutra brže-bolje pohitali u radnje i tržne centre kako bi pazarili robu na popustu i do 50 odsto.

U centru Beograda u petak gotovo da nije bilo čoveka koji sa sobom nije nosio kesu, i to pretežno s garderobom. Da bi se domogli željenog komada odeće, nemali broj je satima stajao u redu na kasi.

Šoping groznica

Tanjug Rade Prelić

Šoping groznica, Foto: Tanjug Rade Prelić

Beograđanka Marija N., koja je sa majkom otišla u prodavnicu jedne poznate robne marke kako bi kupila pantalone i majice po upola nižoj ceni od regularne, zadržala se u radnji dva sata.

- Mi smo u radnju ušle samo 30 minuta nakon otvaranja, a već je bio ogroman red na kasi. Mamu sam odmah poslala u red, a ja sam krenula da uzimam ono što sam prethodnih dana već isprobala i što sam htela da kupim. Tek nakon dva sata došle smo na red da platimo - kaže ona.

Prodavnica, šoping

Alo!/ Masanori Jošida

Prodavnica, šoping, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Marija navodi da je u toj prodavnici garderobe za odrasle bio nemali broj i majki s bebama u kolicima.

- Razumem popuste, ali da bebe od mesec, dva ili tri dovodiš u gužvu i zagušljiv prostor pun virusa, to zaista ne razumem - dodaje naša sagovornica.

Najveća gužva bila je na odeljenjima sa zimskom garderobom, odnosno jaknama i kaputima, pa su ženske kapute koje koštaju 10.000 dinara dame kupovale i za po 5.000 dinara. 

Lagali za sniženje

Naša sagovornica ističe da se za mnoge stvari za koje je pisalo da su snižene na kasi ispostavilo da zapravo nisu.

- Hladan znoj me je oblio kada sam posle dva sata došla na kasu i kad su mi za pantalone na kojima je stajala oznaka da su na popustu rečeno da nisu i to pod izgovorom da nisu uspeli da za njih ubace popust u sistem. Šta da vam kažem, ne znam kako sam se suzdržala da im nisam sve po spisku - ističe naša sagovornica.