vrtić, deca
Tanjug
vrtić, deca

Tanjug

Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da za najnoviju odluku imaju saglasnost Ministarstva prosvete.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da od ponedeljka u vrtić mogu da idu sva upisana deca, a bez obaveze da roditelji moraju da donesu potvrdu da roditelji moraju da budu prisutni kod poslodavca.

Goran Vesić

Printscreen

Goran Vesić, Foto: Printscreen

On je objasnio da su za to dobili saglasnost Ministarstva prosvete.

- Već od ponedeljka, 18. maja, Grad Beograd će dozvoliti da u vrtiće dođu roditelji koja su upisana, a nemaju potvrdu poslodavca da moraju da rade, iz nekog razloga, a nemaju gde mališane - kazao je Vesić i dodao da je prva faza prošla dobro.

Naveo je da je zaključno sa zaključno sa jučerašnjim danom u vrtiće u Beogradu bilo 3.966 dece.

vrtić, deca

Tanjug

Foto: Tanjug

- To je bilo 536 dece više nego prethodnog dana. Pokazalo se da iako je najavljeno 25 odsto dece da će doći, bilo ih je manje. Tako da smo juče dobili saglasnost Ministarstva prosvete, koji nam je dozvolio da i deca koja su upisana a nemaju potvrdu od poslodavca, da mogu da budu u vrtiću. Ono što je apel moji lični, i Grada Beograda, jeste da roditelji koji imaju gde sa decom da ih ne dovode do kraja maja, dok se situacija ne stabilizuje. Ali, ono što je sigurno jeste da nijedno upisano dete neće biti vraćeno - objasnio je Vesić.

 

Komentari (1)

DR.Djole

15.05.2020 12:47

Stvarno vise nemam komentar, kome ovo treba?????? Dovoditi u opasnost decu, zaposlene . Imam dvoje dece , jedno ide u predskolsko jedno u 3.razred. Da vidim ko ce me naterati da ih negde odvedem, kod bake i deke su i odlicno im je. I da nemam roditelje decu nebi slao u vrtic, jer ako me razbole ko ce ih onda cuvati?????? Kolega,klasic mi radi na infektivnoj, voleo bi da mogu slike ovde da vam pokazem, valjda bi se neko dozvao pameti ako politicari i struka nisu...............