Gold Gondola
Rina
Gold Gondola

Rina

Gold Gondola, Foto: Rina

- Pre pet godina postavljen je kamen temeljac i konačno smo završili do sada najveći turistički projekat na Zlatiboru i u Srbiji. Do kraja septembra će se ovom "Gold Gondola" provozati i prvi posetioci. Ovo će biti prava atrakcija, koja će Zlatibor odvesti korak dalje na evropskoj turističkoj mapi. Cene još uvek nisu definisane, ali ćemo se truditi da one budu dostupne svim posetiocima - rekla je direktorka JP "Gold Gondola", Bojana Božanić.

Gondola će biti duga devet kilometara i povezivaće centar Zlatibora sa vrhom Tornik, a međustanica nalazi se na Ribničkom jezeru.

- Ova investicija od velikog je značaja za ceo ovaj kraj. Tokom realizacije ovog projekta imali smo brojne administrativne probleme, ali uspeli smo da se izborimo sa svim tim. Sada imamo projekat izgrađen iz sredstava koje je izdvojila lokalna samouprava i ponosni smo na to - izjavio je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Titulu najduže panoramske gondole na svetu nosi zlatiborska "Gold Gondola", dužine skoro 9000 metara, na 36 konzolnih nosača pružiće se 55 kabina, kapaciteta 10 putnika po kabini.

Ukupan kapacitet gondole, za sada, je 600 putnika po satu. Vožnja gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

Sa početnom stanicom u centru Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornik, zlatiborska gondola će ponuditi skijašima, izletnicima, avanturistima i svim zainteresovanim nezaboravan pogled na Zlatibor.

Da li planirate da sebi priuštite vožnju na "Gold Gondoli"?

 

.