Mihailo
RINA
Mihailo

RINA

Mihailo, Foto: RINA

„Krojački zanat sam naučio od oca, on je to radio a ja sam gledao i učio. U to vreme nije bilo televizije i bilo mi je dosadno, pa sam uvek od oca tražio da mi da neki zadatak, da nešto ušijem, porubim ili skratim i tako sam zarađivao za dzeperac“, rekao je Mihailo na jeziku za gluvoneme.

Mihailo

RINA

Mihailo, Foto: RINA

I pored toga što svoje mušterije nikad nije čuo, sve ih je savršeno razumeo, a da dođu na red u njegovoj radnji i da im baš on skroji pantalone čekala je većina Užičana.

„Prvo sam šio jedne panatalone dnevno, pa onda dvoje, a kasnije kad sam ovladao zanatom znao sam u toku jednog dana da sašijem pet. Jedne su bile dvadeset maraka, tako da se moglo dobro i zaraditi. Od krojačkog zanata prvo sam napravio kuću, a onda sam položio vozački ispit i kupio automobil“, kaže ovaj spretni Užičanin.

Mihailo

RINA

Mihailo, Foto: RINA

Međutim, pored toga što je bio vešt sa iglom i makazama Mihailo je i pored hendikepa sa kojim je rođen bio dobar rukometaš i igrao folklor, a upravo putovanja na brojna takmičenja donela su mu i ženu njegovog života, sa kojom je stvorio dom i dobio dve kćerke.

„Izuzetno smo ponosne na njega, on je pravi heroj i primer kako čovek može da se izbori sa svim nevoljama i uspe u životu“, rekla je Mihailova kćerka Nataša.

Svojim kćerkama uvek je bio najbolji mogući uzor, međutim Mihailo bi mogao da bude uzor i mnogim drugima koji odustaju i na najmanjim preprekama.