DRAMA NA FRUŠKOJ GORI Gorska služba krenula ka Kraljevoj Stolici, na putu i Hitna pomoć!

Spasioci iz stanice Novi Sad krenuli su zajedno sa šumarom iz Nacionalnog parka i patrolom policije iz stanice Petrovaradin da transportuju devojku do prvog puta, i ukoliko bude bilo potrebe prebace u Hitnu pomoć

Fruška Gora
Foto: Youtube printscreen

Spasioci Gorske službe spasavanja dobili su poziv od porodice koja se nalazi na Fruškoj Gori, na potezu Kraljeva Stolica i Ledinačko jezero da pomognu devojci koja je imala epileptični napad.

Kako se navodi u saopštenju GS S, jedna od ženskih članova porodice je imala epileptični napad, oseća se malaksalo i nije u stanju da se sama spusti do puta.

Spasioci iz stanice Novi Sad krenuli su zajedno sa šumarom iz Nacionalnog parka i patrolom policije iz stanice Petrovaradin da transportuju devojku do prvog puta, i ukoliko bude bilo potrebe prebace u Hitnu pomoć.

Gorska služba spasavanja (GŠ) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

GS S Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti, podseća se u saopštenju.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi