JA SAM ŽIV, JAVITE SE! Fotografija iz koje vrište BOL i PATNJA! U zgradi Crvenog krsta visila je poruka koja slikava svu tragediju krajiških Srba!

Progon 250.000 Srba

Petrovačka cesta, Oluja,, Foto: RTRS

 

* Hrvatska slavi 24 godine od Oluje

* Sa prostora nekadašnje Krajine proterano 250.000 Srba

* Mnogi od njih nisu pronašli svoje najmilije

Hrvatska u ekstazi danas 5. avgusta 2019. godine slavi 24. godine od zauzimanja Knina i progona više od 250.000 Srba iz nekadašnje Republike Srpske Krajine.

Na neizvesni put pun patnje, bola i stradanja krenulo je kompletno stanovništvo Ravnih Kotara, Like, Korduna i Banije. Hrvatska vojska iako je ostavila četiri koridora za izlazak stanovništva iz Krajine nije htela da ostavi civilno stanovništvo na miru, pa je na njih poslala i borbene avione, koji su u nekoliko navrata napali izbegličke kolone.

 

Ljudi su u totalnom haosu i agoniji pokušali da se spasu. Mnoge porodice su u opštem metežu koji je nastao izgubili svoje voljene, za koje nisu znali ni da li su živi.

 

krajina, izbegli, slika, Foto: Printscreen Twitter

 

Kolone izbeglica na traktorima uspele su nekako da se domognu Srbije gde je većina njih 24. godine kasnije izgradila novi život i imali mnogo sreće nego oni koji su ostali tamo, uglavnom stari i nemoćni, nad kojima su obesni hrvatski vojnici počinili gnusne ratne zločine.

 

Velika izbeglička kolona koja se kretala od Sremske Rače stigla je i do Beograda. Veliki broj izbeglih Krajišnika nastavio je život u srpskoj prestonici. Tih dana osim što su tražili krov nad glavom, ako nisu spavali u traktorskoj prikolici, mnogi su pokušali da nađu i svoje najmilije.

 

Tako je nastala i fotografija koja oslikava svu tragediju krajiških Srba, koji su ispred zgrade Crvenog krsta u Siminoj ulici ostavljali poruke, telefonske brojeve u nadi da će neko njihov ili neko ko poznaje nekoga to pročitati i javiti.

UŽIVO KRAJINA U PLAMENU 1995: PAO JE KNIN! 2019: Hrvatska slavi ZLOČIN, ništa drugo nemaju!

Na slici se tog avgusta dok su sunce i vatra u zapaljenim i opljačkanim srpskim kućama u Krajini nemilosrdno pekli, u Srbiji gde su izbeglice našle spas te 1995. padala je kiša za svim poginulim i nestalim, čiji se grobovi i danas ne znaju.

O svedočenju tragedije Srba svedoči i natpis jedne poruke: "Ja sam živ, javite se".

"SVUDA SU MRTVI, RECI GLAVNOM ŠEFU DA SMO GOTOVI" Isplivali tajni transkripti o padu Krajine! Legija od Arkana imao samo jedan zahtev!

"KNINE GRADE..." Evo šta je Baja rekao dok je padala RSK! Zbog Knindžinog oproštaja od Krajine plakaćete kao kiša! (VIDEO)

UŽIVO KRAJINA U PLAMENU 1995: PAO JE KNIN! 2019: Hrvatska slavi ZLOČIN, ništa drugo nemaju!

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi