Manastir Tumane
Alo.rs

 Da je tumora bilo, a potom da je nestao u roku od samo tri nedelje, pokazuju i lekarski rezultati sa Instituta za majku i dete.

- Prognoze su bile užasne, čak je bilo reči i o amputaciji noge - priča Zoran Filipović, Lazarov otac.

Na internetu je slučajno saznao za čuda koja se dešavaju u manastiru Tumane, posvećenom Svetom Zosimu.

Da li ste se uverili u isceljiteljsku moć manastira Tumane?

- Čitam kako su mnogima nestale bolesti nakon dolaska u tu svetinju, kako su drugi dobili porod i drugo. Pitali smo doktora Simića da li možemo dete da izvedemo do manastira Tumane, on je bio oduševljen, podržao nas. Ne znam kako i zašto, ali već od tog trenutka svi smo se nekako drugačije ponašali. Meni kao da je pao neki ogroman teret sa srca, a Lazar se malo-pomalo, pridigao, osvežio, i prvi put posle nekoliko dana tražio da jede, iako danima nije imao apetit - seća se Zoran.

Već tog dana su roditelji, ali i lekari, videli da je Lazaru bolje, a sutradan ujutru to su potvrdile i analize, tako da operacije nije ni bilo.

Nakon Božjeg čuda koje je spasilo Lazin život, Filipovići su redovni posetioci crkava, a nedavno su rešili da se Bogu i svim svetiteljima zahvale obnovom crkve u rodnom selu Jastrebac kod Vladičinog Hana, u čemu će im pomoći i tumanski monasi.

- Meštani sela započeli su rekonstrukciju crkve, koju je moj pradeda Ranđel Filipović podigao u Jastrepcu, a ja sam se naravno priključio. To sam javio i igumanu Dimitriju iz Tumana i ubrzo je bratstvo odlučilo da nam pomogne. Tako da sada i oni, iako su i sami u radovima, skupljaju prilog za obnovu naše crkve - objašnjava Zoran Filipović.

Lazar sada ide u školu, a kod kuće uz sestru Nikolinu, najviše voli da se igra sa svojim vučjakom.

Pročitajte još:

Komentari (3)

zagondzija

26.10.2020 22:06

Amin?✝️

mmmmm

26.10.2020 23:47

neka je ziv i zdrav. Hvala bogu

Petar

27.10.2020 03:44

Hvala Bogu. Amin.